Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2015. Október 28. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tizennégy év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért egy tiszadobi férfit

Tizennégy év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért egy tiszadobi férfit

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélt gyilkosságért, valamint több emberen elkövetett emberölés kísérletéért és lőfegyverrel visszaélésért egy tiszadobi férfit a Nyíregyházi Törvényszék kedden.

Az ítélet nem jogerős, fellebbezések miatt az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé kerül majd.
Toma Attila, a bíróság sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott megölte és elásta egyik ismerősét, akinek tetemét később sertések túrták ki. A férfi a gyilkosság előtt villanyárammal ellátott vezetékrendszert létesített a portáján, amivel mások életét veszélyeztette, illetve találtak nála egy lőfegyverré alakított légpuskát is, amelynek tartásához engedélye nem volt.

A tiszadobi lakos ellen először 2012. szeptember 14-én indult eljárás, mert szomszédait részegen megöléssel, illetve házuk felgyújtásával fenyegette. A helyszínre érkező rendőrökkel a férfi közölte, hogy "nem fél tőlük", mert fegyvere van és meg tudja magát védeni. Az elrendelt házkutatás során a fegyvert, egy átalakított légpuskát, valamint két töltényt meg is találtak és lefoglaltak az otthonában.

A férfi ezt követően elhatározta, hogy saját és vagyontárgyai védelmére tiszadobi telkén belül villanyárammal ellátott vezetékrendszert épít ki. Mintegy 80 méter hosszúságban, 1,5 méter magasan feszített ki szigeteletlen dróthuzalt, amelybe áramot vezetett háza egyik konnektori elosztójából. A vezetéket olyan magasságban helyezte el, hogy az a háziállatait ne veszélyeztesse, viszont behatoló emberek életét kiolthassa. A vezetékrendszert, amelyet végül a rendőrség foglalt le, éjszakánként helyezte áram alá.

A harmadik, legsúlyosabb bűncselekményt, az emberölést ezután, 2012. október 5-én követte el. Egy ismerősét behívta a kertjébe, ahol pálinkával kínálta. Italozás közben összeszólalkoztak, s egy bottal olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A tetemet behúzta a disznóólba és elásta, a sértett ruházatát, kerékpárját és az elkövetés eszközét pedig elrejtette. Néhány nappal később - amikor vejével etette az állatokat - vette észre, hogy a disznók kitúrták a földből a tetemet; szólt a vejének, hogy értesítse a rendőrséget, mert "talált egy koponyát".

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 20. 06:00, szerda | Belföld

Jelentősen elmarad a kukoricatermés a sokéves átlagtól Tolnában

Jelentősen elmarad a kukoricatermés a sokéves átlagtól Tolna megyében az aszályos időjárás miatt - mondta a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara megyei elnöke kedden az MTI-nek.

2021. Október 20. 05:00, szerda | Belföld

Sok teherautóst és buszost is megbüntettek

A rendőrök 2845 nehéz teherkocsit és 285 buszt ellenőriztek, 904 esetben állapítottak meg jogsértést egyhetes akciójuk során, október 11-17. között

2021. Október 19. 18:04, kedd | Belföld

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosítást egy nő, vádat emeltek ellene

Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat egy 72 éves nő, ezért többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emeltek ellene

2021. Október 19. 17:03, kedd | Belföld

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az ITM az OTP-vel

Európa legnagyobb szuperszámítógépének fejlesztésébe kezd az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az OTP Bank