Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2015. Október 28. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Tizennégy év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért egy tiszadobi férfit

Tizennégy év börtönbüntetésre ítéltek gyilkosságért egy tiszadobi férfit

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélt gyilkosságért, valamint több emberen elkövetett emberölés kísérletéért és lőfegyverrel visszaélésért egy tiszadobi férfit a Nyíregyházi Törvényszék kedden.

Az ítélet nem jogerős, fellebbezések miatt az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtábla elé kerül majd.
Toma Attila, a bíróság sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott megölte és elásta egyik ismerősét, akinek tetemét később sertések túrták ki. A férfi a gyilkosság előtt villanyárammal ellátott vezetékrendszert létesített a portáján, amivel mások életét veszélyeztette, illetve találtak nála egy lőfegyverré alakított légpuskát is, amelynek tartásához engedélye nem volt.

A tiszadobi lakos ellen először 2012. szeptember 14-én indult eljárás, mert szomszédait részegen megöléssel, illetve házuk felgyújtásával fenyegette. A helyszínre érkező rendőrökkel a férfi közölte, hogy "nem fél tőlük", mert fegyvere van és meg tudja magát védeni. Az elrendelt házkutatás során a fegyvert, egy átalakított légpuskát, valamint két töltényt meg is találtak és lefoglaltak az otthonában.

A férfi ezt követően elhatározta, hogy saját és vagyontárgyai védelmére tiszadobi telkén belül villanyárammal ellátott vezetékrendszert épít ki. Mintegy 80 méter hosszúságban, 1,5 méter magasan feszített ki szigeteletlen dróthuzalt, amelybe áramot vezetett háza egyik konnektori elosztójából. A vezetéket olyan magasságban helyezte el, hogy az a háziállatait ne veszélyeztesse, viszont behatoló emberek életét kiolthassa. A vezetékrendszert, amelyet végül a rendőrség foglalt le, éjszakánként helyezte áram alá.

A harmadik, legsúlyosabb bűncselekményt, az emberölést ezután, 2012. október 5-én követte el. Egy ismerősét behívta a kertjébe, ahol pálinkával kínálta. Italozás közben összeszólalkoztak, s egy bottal olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy az a helyszínen életét vesztette. A tetemet behúzta a disznóólba és elásta, a sértett ruházatát, kerékpárját és az elkövetés eszközét pedig elrejtette. Néhány nappal később - amikor vejével etette az állatokat - vette észre, hogy a disznók kitúrták a földből a tetemet; szólt a vejének, hogy értesítse a rendőrséget, mert "talált egy koponyát".

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.