Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Március 27. 07:17, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Tízezer forintba is kerülhet egy szál cigaretta

Tízezer forintba is kerülhet egy szál cigaretta

Májustól tilos a dohányzás a zamárdi strandon. Az önkormányzat képviselő-testülete azért döntött így, mert az elmúlt években kezelhetetlen mennyiségű cigarettacsikk gyűlt össze a vízparton.

Három kilométer hosszan és 20 méter szélességben, azaz a szabad strand víz közeli részén nem lehet majd dohányozni Zamárdiban. Egy-egy kánikulai nap után ugyanis alig győzték összegyűjteni a parton ott hagyott cigarettacsikkeket. A sétányra végig csikkgyűjtőket helyeznek ki, de a tiltást táblákkal és az öltözőkabinokra ragasztott matricákkal is jelzik majd. A helyiek többsége egyetért a szigorítással.

Siófok azonban nem követi Zamárdit. A polgármester azt mondja: szerinte elegendőek a központi előírások, további, helyi szigorítás bevezetését nem tervezik. „Ennek az az oka, hogy alapvetően azt gondoljuk, hogy a szabadság idején az emberek könnyedebben élnek, és felesleges további tiltásokkal nehezíteni az életüket” – közölte Balázs Árpád, Siófok polgármestere.

Zamárdiban a tilosban dohányzókat a közterület-felügyelők ellenőrzik majd, akik először csak figyelmeztetnek, a türelmi idő letelte után azonban már bírságolnak is. Egy szál elszívott cigaretta így akár tízezer forintba is kerülhet. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár