Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. Május 24. 14:39, hétfő | Belföld
Forrás: FH

Tízmilliót gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

Tízmilliót gyűjtöttek a szegény gyerekeknek

Húsz vállalkozó, tízmillió forint. Ennyi pénzt gyűjtöttek jótékony vállalatvezetők a szegény gyerekek hétvégi étkeztetésére. A tapasztalatok szerint nagyon sok rászoruló gyerek csak annyit eszik, amennyit az iskolai menzán kap. Sok gy

Bozsogi Csabáné biztos benne, hogy egy csomagból nem csak vacsorára, de még reggelire és uzsonnára is jut majd a lányainak. Hét közben a gyerekek az iskolában esznek, de hétvégén gyakran előfordul, hogy alig van otthon mit enni. Ezért hálás a csomagért.


„Ha egy kicsit összébb húznám magam, akkor úgy érzem, hogy többet tudnék nekik vásárolni, de nem megy, próbáltuk és nem. Amit most kapnak, tudom, hogy hatalmas öröm lesz amikor vasárnap este hazakerül. Biztos, hogy nem lesz már neki reggel ennyi tartalma" - mondta Bozsogi Csabáné

Kenyér, vaj, lekvár, szalonna, paradicsom és alma. Most ennyi került a hétvégi csomagba. A rászoruló családokat a tanárok véleménye alapján választották ki.

„Ismerik azokat a gyerekeket, akik hétfő reggel éhesen jönnek iskolába és az elmondásuk alapján tudják, hogy hétvégén nem ettek eleget" - mondta Tóthné Kecskeméti Katalin, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója.

Csak Hódmezővásárhelyen több mint kétezer rászoruló gyereket étkeztetését támogatja az önkormányzat hétfőtől péntekig, de a hétvégékre eddig senki nem gondolt.

„Hétfőn nagyon sok gyerek rendkívül éhesen, rendkívül gyenge állapotban, sőt, téli szünet, tavaszi szünet, nyári szünet után meg aztán különösen legyengült állapotban mennek vissza az iskolába, és akkor elkezdtem zakatolni rajta, hogy hogyan is lehetne ezen a dolgon változtatni" - mondta Mészáros Antal, a Csomiép kft. ügyvezető igazgatója.


Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.