Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2018. Július 18. 06:27, szerda | Külföld

Több alkoholt tartalmazhat a kenyér, mint a sörök

Több alkoholt tartalmazhat a kenyér, mint a sörök

A szlovák rendőrség azt tesztelte, hogy melyik élelmiszerek fogyasztása után jelezhet az alkoholszonda. Érdekes eredmények születtek – számolt be a Szlovák Távirati Iroda (TASR).

A szlovák hatóság szakemberei tesztelték az alkoholmentes söröket, és azokat a rágcsálnivalókat is, amelyek rum- és whiskyaromákat tartalmaznak.

Mint kiderült, ezek az ételek és italok kevesebb alkoholt tartalmaznak, mint például a kefir vagy a toast kenyér.

Egyes ételek után 5-10 percig még a szájüregben maradhatnak olyan alkoholos gőzök, amelyek befolyásolhatják a szondát – hívta fel az autósok figyelmét a rendőrség.

"A mérést befolyásolhatják a gyümölcslevek, az alkohol tartalmú szájspray-k, gyógyszerek, cseppek és a böfögés is." – nyilatkozta Lubomír Straka, a túrócszentmártonikórház igazságügyi orvostan-szakértője.

Ennek kapcsán a szlovák rendőrök a közleményükben felhívták a gépkocsivezetők figyelmét arra a jogukra, miszerint kérhetik, hogy csak a megállításuk után 15 perccel fújják meg a szondát, hogy a szervezetből legyen ideje távoznia annak az alkoholmennyiségnek, amelyet mindennapi élelmiszerekkel vittek be.

Forrás: origo.hu

Kép: bumm.sk

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 28. 18:14, hétfő | Külföld

Bevezetik a minimálbért Genfben, a világon a legmagasabbat

Bevezetik a minimálbért Genfben és rögtön a világon a legmagasabbat: a Genf várost magába ölelő azonos nevű kanton lakosai a vasárnap tartott népszavazáson jóváhagyták,

2020. Szeptember 28. 16:11, hétfő | Külföld

A bajor miniszterelnök 2035-től leállítaná a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését

Az amerikai Kalifornia állam példáját követve 2035-től le kell állítani a hagyományos meghajtású autók forgalomba helyezését az európai autóipar egyik központja, a németországi Bajorország tartomány kormányfője szerint.

2020. Szeptember 28. 15:10, hétfő | Külföld

Nem jönne jól a megállapodás nélküli kilépés az Egyesült Királyságnak

Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense szerint nem jönne jól az Egyesült Királyságnak, ha nem sikerülne megállapodást kötnie az Európai Unióval, mert akkor sokk érné a gazdaságot.

2020. Szeptember 28. 13:08, hétfő | Külföld

NATO-főtitkár: fel kell venni a harcot a klímaváltozás ellen

Az Észak-Atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) is harcolnia kell az éghajlatváltozás ellen, mert a folyamat veszélyesebbé teszi a világot - hangsúlyozta a szervezet főtitkára egy vasárnap megjelent írásában.