Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2018. Július 18. 06:27, szerda | Külföld

Több alkoholt tartalmazhat a kenyér, mint a sörök

Több alkoholt tartalmazhat a kenyér, mint a sörök

A szlovák rendőrség azt tesztelte, hogy melyik élelmiszerek fogyasztása után jelezhet az alkoholszonda. Érdekes eredmények születtek – számolt be a Szlovák Távirati Iroda (TASR).

A szlovák hatóság szakemberei tesztelték az alkoholmentes söröket, és azokat a rágcsálnivalókat is, amelyek rum- és whiskyaromákat tartalmaznak.

Mint kiderült, ezek az ételek és italok kevesebb alkoholt tartalmaznak, mint például a kefir vagy a toast kenyér.

Egyes ételek után 5-10 percig még a szájüregben maradhatnak olyan alkoholos gőzök, amelyek befolyásolhatják a szondát – hívta fel az autósok figyelmét a rendőrség.

"A mérést befolyásolhatják a gyümölcslevek, az alkohol tartalmú szájspray-k, gyógyszerek, cseppek és a böfögés is." – nyilatkozta Lubomír Straka, a túrócszentmártonikórház igazságügyi orvostan-szakértője.

Ennek kapcsán a szlovák rendőrök a közleményükben felhívták a gépkocsivezetők figyelmét arra a jogukra, miszerint kérhetik, hogy csak a megállításuk után 15 perccel fújják meg a szondát, hogy a szervezetből legyen ideje távoznia annak az alkoholmennyiségnek, amelyet mindennapi élelmiszerekkel vittek be.

Forrás: origo.hu

Kép: bumm.sk

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 15:00, vasárnap | Külföld

Többpárti kormány alakulhat Szlovákiában

A szlovák politikai élet széttöredezett, ezért a februári választást követően többpárti kormány alakulhat magyar részvétel nélkül - mondta Szabó Dávid József külpolitikai szakértő az M1 szombat esti műsorában.

2020. Február 16. 10:59, vasárnap | Külföld

Lövöldözött egy férfi Kalinyingrádban, többen meghaltak

Tüzet nyitott a járókelőkre egy férfi az Oroszországhoz tartozó kalinyingrádi exklávéban szombaton, ketten életüket vesztették - közölte az orosz rendőrség szóvivője.

2020. Február 16. 09:01, vasárnap | Külföld

Tovább tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő héten

2020. Február 16. 07:15, vasárnap | Külföld

Ki kellett üríteni egy repülőt Düsseldorfban, mert lángolt a kereke

Elővigyázatosságból ki kellett üríteni egy repülőgépet a düsseldorfi légikikötőben szombaton, mert leszállás után kigyulladt az egyik kereke.