Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 13. 11:30, kedd | Belföld

Több családi szabadidőparkkal gazdagodik Budapest

Több családi szabadidőparkkal gazdagodik Budapest

Hét helyszínen, összesen 2,1 milliárd forintból újulnak meg a főváros zöldterületei, illetve játszóterei, amelyek többek között sport és rekreációs funkciókkal bővülnek.

A fejlesztések célja, hogy a fővárosiak generációtól függetlenül megújult környezetben és minél aktívabban tölthessék el szabadidejüket. A tervezést és a kivitelezést a FŐKERT Nonprofit Zrt. végzi a „Budapest 2019 - Európa Sportfővárosa” program keretében.

A fővárosban számtalan alternatíva kínálkozik a szabadidő, kültéri eltöltésére az ápolt zöldfelületektől kezdve, a szórakoztató és játékos kikapcsolódási lehetőségeken át a szabadtéri sportokig.

A „Budapest 2019 – Európa Sportfővárosa” programsorozat keretében – amelynek kiemelt célja, hogy minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapjon a szabadtéri sport és rekreáció a városlakók életében – hét új családi szabadidőparkkal gazdagodik a főváros.

A FŐKERT Nonprofit Zrt. gondozásában megvalósuló beruházások a meglévő funkciók bővítését, többgenerációs sport- és szabadidő terek kialakítását, valamint a zöldfelületek megújítását foglalja magába az alábbi területeken:

1. VIII. kerület, II. János Pál pápa tér
2. XI. kerület, Függetlenségi park
3. XXI. kerület, Csepel, Csillagtelep
4. XI. kerület, Egyetemisták parkja
5. I. kerület, Tabán
6. III. kerület, Hajógyári sziget
7. XI. kerület, Gazdagrét, Kaptató sétány

A parkok tervezése során minden esetben kiemelt hangsúlyt kapott, hogy minél több korosztály számára legyen alkalmas a szabadidő aktív eltöltésére, így helyet kapnak street workout- és sportpályák, futókörök, játszóeszközök, valamint pihenő és közösségi terek egyaránt.

Ezeket egészítik ki a látogatók kényelmét szolgáló közvilágítási és információs rendszerek, modern utcabútorok, ivókutak, továbbá okos oszlopok, amelyek WIFI-vel, UV sugárzásmérővel és fényforrással felszereltek.

A zöldfelületi rekonstrukciók során összességében több tízezer fát, cserjét, valamint évelő dísznövényt ültetnek, de a szakemberek gondoskodnak a faápolásról, valamint az út- és járdafelületek megújításáról is.

A most megvalósuló fejlesztések a városban élőket nap, mint nap arra ösztönzik, hogy életük szerves részévé váljon a mozgás és a kültéri rekreáció, valamint az egész család számára hasznos közösségi térrel erősítse a budapesti lakóközösségek összetartozását.

A budapestiek a tervek szerint szeptember közepétől vehetik birtokba az első parkokat. A munkálatok augusztus első napjaiban kezdődnek.

Forrás: turizmus.com

Fotó: bvh.budapest.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.