Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2020. Március 23. 06:45, hétfő | Belföld

Több egyetemen ma indul a távoktatás

Több egyetemen ma indul a távoktatás

A Petőfi internetes oldalán összegyűjtötték mi várható az egyetemeken hétfőtől. Az intézmények levélben, az interneten vagy videóüzenetben tájékoztatják a hallgatókat a változásokról.

A Corvinus-on és a Semmelweis Egyetemen ma indul a távoktatás.

A Corvinus Egyetem nagy erőkkel készül a hétfőtől induló távoktatásra. Korábban az időbeosztást már elküldték a hallgatóknak személyre szóló levélben. A hallgatók most a praktikus tudnivalókat olvashatják az egyetemi honlapon – számolt be a petofilive.hu. Az egyetem tájékoztatása szerint a diákok a Moodle és Microsoft Teams platformokat használhatják majd a távoktatásban és a kommunikációban. A Semmelweis Egyetem külön aloldalt hozott létre a koronavírus miatti tudnivalók kommunikálására. Azt írják, hogy az eredeti órarendeket fogják megtartani – de távoktatásban zajlik minden. Az új koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt elrendelt távoktatás március 23-án kezdődik az egyetemen használt Moodle e-learning rendszerben, az évközi számonkérés és vizsgáztatás, szakdolgozatvédés pedig a „Zoom” rendszer használatával valósul meg.

A gyakorlati órákat a veszélyhelyzet feloldását követően be kell pótolni – írták.

A Szegedi Tudományegyetem is videóban tájékoztatja az egyetemi polgárokat a hétfőtől kezdődő távoktatásról, amelyben kifejtik, hogy folyamatosan készülnek az online tanagyagok, amelyeket a héttől a tanulók és oktatók rendelkezésére bocsátanak.

Fülöp József, a MOME rektora a YouTube-ra feltöltött üzenetében reményét fejezte ki, hogy a félévet be tudják majd fejezni és tervük szerint a felvételi vizsgákat is szeretnék megtartani. „Nyilvánvaló hogy az eszközeinket, műhelyeinket nem tudjuk úgy használni mint eddig, de az elvárásainkat is ehhez fogjuk igazítani” – közölte, hozzátéve, hogy az egyetem folyamatosan tájékoztatókat tesz közzé.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 16:00, csütörtök | Belföld

Pünkösdkor sincs kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz teherkocsik a veszélyhelyzet idején hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon. A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a pünkösdi hosszú hétvégén sincs érvényben

2020. Május 28. 14:06, csütörtök | Belföld

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégére, és szombattól életbe lép a balatoni előszezoni menetrend is, ugyanakkor a díjszabás is változik - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csütörtökön reggel.

2020. Május 28. 09:05, csütörtök | Belföld

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Csütörtöktől visszatérhetnek a nézők a szabadtéri sportrendezvényekre.

2020. Május 28. 08:31, csütörtök | Belföld

Öten meghaltak egy balesetben Balatonkenesén

Öten meghaltak, amikor egy teherkocsi és egy kisbusz rohant egymásba csütörtök reggel a 710-es főút 5. kilométerében, Balatonkenese külterületén; a főutat lezárták