Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2019. Augusztus 06. 18:55, kedd | Külföld

Több ezer fős létszámleépítés a Tesco-nál

Több ezer fős létszámleépítés a Tesco-nál

Nagy-Britannia legnagyobb kiskereskedő vállalata, a Tesco átalakítja szerkezetét, a változó fogyasztói szokásokra reagálva – írja a Reuters.

A brit Tesco mintegy 4 500 munkahelyet szüntet meg a 153 Metro üzleteiben, az az a forgalmas csomópontok közelében lévő középméretű boltjaiban.

A szupermarket lánc a szigetország legnagyobb magánszektorbeli munkáltatója és hatékonyságán kíván javítani, mivel a vásárlók inkább naponta térnek be az üzletekbe és nem tartanak heti- vagy nagybevásárlásokat.

Továbbá a webáruházak elterjedése, valamint a konkurens láncok, mint az Aldi és a Lidl térnyerése is szerkezetátalakításra készteti a szupermarket láncot.

A Metro üzleteket eredetileg a hetente bevásárló ügyfeleknek szánták, de a Tesco szerint a vásárlói szokások megváltoztak és egyre inkább naponta ugranak be vásárolni az emberek.

Korábban az alkalmazottak az áruházakban szakosodhattak is, mint például a borértékesítés, de mostantól az a cég elvárása, hogy minden munkavállaló minden területhez értsen.

"Ebben a kihívást jelentő, változó kiskereskedelmi környezetben tovább kell vizsgálnunk üzleteink működtetésének modelljét" – nyilatkozta a Tesco UK vezetője, Jason Tarry

A Tescónak 27,2 százalékos a piaci részesedése – a Kantar szektorkutató legfrissebb adatai szerint – és az elmúlt években jócskán lehagyta legfontosabb riválisait, a Sainsbury'st, az Asdát és Morrisonst is.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - AFP/Carl Court

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 10:01, péntek | Külföld

Ellopták a szent II. János Pál pápa vérét tartalmazó ereklyét egy olasz templomból

Felhívást intézett a tolvajokhoz az olaszországi Spoleto érseke csütörtökön, szolgáltassák azonnal vissza a szent II. János Pál pápa néhány csepp vérét tartalmazó ereklyetartót, melyet a város székesegyházából loptak el.

2020. Szeptember 25. 07:00, péntek | Külföld

Bécs 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási eszközök javítási költségét

Az elromlott háztartási eszközök újrafelhasználása érdekében Bécs városa átvállalja az osztrák fővárosban lakók eszközei javítási költségének felét, maximum 100 eurót ( 36 500 forintot)

2020. Szeptember 25. 05:00, péntek | Külföld

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe egy nemzetközi műveletben

Ötven embercsempészt vettek őrizetbe és több mint 7200 illegális bevándorlót azonosítottak az illetékes hatóságok egy, több európai uniós tagállam és balkáni ország bevonásával végzett egyhetes nemzetközi művelet során

2020. Szeptember 24. 15:01, csütörtök | Külföld

Belgiumban rövidül a karatén ideje, az utcai maszkviselés jövő hónaptól nem kötelező

Belgiumban 14-ről hét napra rövidül le a koronavírus-járvány miatti kötelező hatósági karantén ideje, a maszk utcai viselése október elsejétől nem lesz kötelező - jelentette be szerdán a kormány.