Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Szeptember 21. 07:27, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több ezer napelemet telepítenek a háztartások

Több ezer napelemet telepítenek a háztartások

A jövő év végéig hozzávetőleg 2500 új háztartási méretű kiserőmű létesülhet az országban, mert most szerelik fel azokat a napelemes rendszereket, amik telepítésére a tavaszi kérelmezési hullám során szereztek engedélyt

- nyilatkozott a csütörtöki Magyar Nemzetnek Kiss Ernő, a Magyar Napelem, Napkollektor szövetség elnöke.

Hozzáfűzte: ez azt jelenti, hogy a következő két év során dinamikusan növekszik majd a napenergia-hasznosító kapacitás, amely tavaly év végén mintegy 165,5 megawattot tett ki.

Elmondása szerint az első negyedévben lezajlott kérelmezési hullámot az indította el, hogy a kormány új díjtételt vezetett be, amely azonban csak a március vége után kiadott engedélyek alapján megépülő egységekre vonatkozik.

Kiss Ernő hangoztatta: ha a kormány támogatni kívánná a napenergia-szektort, akkor adókedvezményeket kellene biztosítania a napelemek telepítőinek.

Jelezte azt is, hogy egy átlagos méretű szolárrendszer árából akár 10 százalékot is megtakaríthat a megrendelő, ha külföldi társaságtól veszi meg.

Címkék: háztartás, napelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: