Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Május 23. 07:37, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több megyében felhőszakadásra, zivatarra figyelmeztet a meteorológia

Több megyében felhőszakadásra, zivatarra figyelmeztet a meteorológia

Tizenegy megyére és fővárosra a felhőszakadás veszélye, hétben közülük a várható heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfő reggel eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: kora estétől előbb elszórtan a nyugati tájakon, majd kelet felé terjedve a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhőszakadás és jégeső kíséretében. Főként a Dunántúl déli, délnyugati részén egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb (akár 2 centiméteresnél is nagyobb) átmérőjű jég kísérhet. A késő esti, éjféli órákban már a középső országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok.

A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hőmérséklet délután 26-30, késő este 16-22 Celsius-fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.