Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2016. Április 28. 11:40, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Több mint 300 ezren kérték a NAV közreműködését az adóbevallásukhoz

Több mint 300 ezren kérték a NAV közreműködését az adóbevallásukhoz

Idén több mint 300 ezer adózó kérte a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) közreműködését a bevallása elkészítésében,

az érvényesen nyilatkozók hétfőig kapják meg az adóhatóságtól az egyszerűsített bevallásukat postán vagy elektronikusan - közölte a NAV az MTI-vel csütörtökön.

Ha az adózó elfogadja az ajánlatot, nem kell semmit tennie, az az adózó által benyújtott bevallásnak minősül május 20-án. Aki azonban módosítja vagy kiegészíti a bevallási ajánlatot, annak 1 aláírt példányt május 20-áig kell visszajuttatni a NAV-hoz.

Közölték: ha valakinek jövedelemadót kell fizetni, akkor azt május 20-áig kell megtennie, vagy a bevallási nyomtatványon jelzett részletfizetésnek megfelelően - 200 ezer forintig 6 havi részlet kérhető- elkezdeni a részletfizetést. A csekk beszerzéséről az adózónak kell gondoskodni, de a befizetés teljesíthető átutalással - a közlemény rovatban szerepeljen az adóazonosító - illetve ügyfélszolgálatokon bankkártyával is. Akinek visszaigényelhető adója van és kérte annak visszautalását, úgy azt a bevallás főlapján kell jeleznie, valamint az utaláshoz szükséges bankszámlaszámot vagy postai címet is meg kell adnia.

Az szja 1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni, senki ne feledkezzen meg róla, éljen a törvény adta lehetőséggel - hívta fel a figyelmet a NAV.

Címkék: adó, adóbevallás, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 18:02, péntek | Belföld

Kiderült, hogy ki lesz Palvin Barbara műsorvezető társa az MTV EMA budapesti online show-jában

David Guetta DJ és producer lesz Palvin Barbara műsorvezető társa az MTV EMA 2020 online showjában november 8-án Budapesten.

2020. Október 30. 17:01, péntek | Belföld

Minden tizedik járműtulajdonos vált biztosítót a kampányidőszakban

A novemberi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban még mindig több mint 1,1 millió gépjármű érintett, az elmúlt évek tendenciái alapján minden tizedik tulajdonos biztosítót vált

2020. Október 30. 15:00, péntek | Belföld

Az Országos Vérellátó Szolgálat nem végez PCR-mintavételt

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a koronavírus-gyanú miatt levett PCR-tesztek laborkivizsgálásában vesz részt, mintavételt nem végez - tájékoztatta a szolgálat csütörtökön az MTI-t.

2020. Október 30. 13:07, péntek | Belföld

Elítéltek egy nevelt lányait zaklató férfit

Nevelése alatt álló lányok sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt első fokon tizenöt év börtönre ítélt egy pedofil férfit a Budapest Környéki Törvényszék.