Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 04. 14:05, kedd | Külföld

Több mint 600 kilogramm cápauszonyt foglaltak le a hatóságok Miamiban

Több mint 600 kilogramm cápauszonyt foglaltak le a hatóságok Miamiban

Legalább 700 dollár értékű cápauszonyt foglaltak le a helyi hatóságok Floridában. Az árut vélhetően az ázsiai piacra szánták.

635 kilogrammnyi cápauszonyt foglaltak le az amerikai hatóságok Floridában, Miami kikötőjében január 29-én - írja az AP.

Szakértők szerint a tizennyolc dobozba rejtett szállítmány Dél-Amerika vizeiből származik, és valószínűleg az ázsiai piacra szánták, ahol a cápauszony ínyencségnek számít. A csempészáru becsült piaci értékét 700 ezer és egymillió dollár (198 - 283 millió forint) közé teszik.

Bár az Egyesült Államokban illegális az cápauszony halászat, a kereskedést és a birtoklást a tagállamok többségében nem büntetik. Hawaii volt az első állam, amely tíz éve ezt is megtiltotta.

Egy most készülő jogszabálytervezet szerint első alkalommal 4500 dollárra büntetnék az elkövetőket, és fél évre felfüggesztenék a halászati engedélyüket. Azonban a visszaesők már akár végleg elveszíthetnék az engedélyüket, és akár 50 ezer dolláros bírságot is kaphatnak.

A halászok évente több tízmillió cápát fognak ki az uszonyuk miatt. Miután az állatokról levágták az értékes uszonyt, majd a mozgásképtelenné vált állatokat visszadobják a tengerbe.

Forrás: origo.hu

Kép: Az amerikai halászati és vadvédelmi kormányhivatal (USFWS) felvétele - MTI/AP/USFWS/-

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt