Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Február 23. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több mint 80 milliót kapnak régiós rádiók

Több mint 80 milliót kapnak régiós rádiók

Harminc kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 84,1 millió forint támogatást nyert el a Magyar Média Mecenatúra program keretében hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítésére

– a Médiatanács döntéséről csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Hírműsor kategóriában eredményesen pályázott az egri FM7 Rádió, a paksi Fortuna Rádió, a fővárosi Klubrádió, a Sárvár Rádió, a szegedi Rádió 88, a kecskeméti Gong Rádió, a debreceni és a komlói Rádió 1, a balassagyarmati Megafon FM, a szolnoki és a karcagi Aktív Rádió, a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai Sirius Rádió, valamint a Rádió Szarvas. Szolgáltató magazinműsorok gyártására támogatáshoz jutott a fővárosi Karc FM, az Európa Rádió kisújszállási és nyíregyházi adója, a tiszafüredi Tisza-tó Rádió, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, a kiskőrösi Kunság Rádió és a kalocsai KORONAfm100.

Tematikus magazinműsorokat készíthet a tó keleti térségében fogható Balaton Rádió és a fővárosi Jazzy Rádió. Hírműsorok és szolgáltató magazinműsorok készítésére egyaránt támogatást kapott a Rádió 1 Sopron, a tatabányai Forrás Rádió és a szekszárdi Rádió Antritt.

Jelezték azt is: az ad hoc események azonnali, helyszíni forgatási munkálatainak támogatására kiírt Escher Károly-pályázaton a testület 960 ezer forintot ítélt oda a magyar fotótörténet nagy alakjáról, Brassairól készülő dokumentumfilm egyik kulcselemének forgatásához. Az alkotást Borsody István rendezi, és a támogatásból a fotóművész nemrég fellelt jó barátjával, a 95 éves, Párizsban élő Lengyel Attila zongoraművésszel készítenek interjút.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.