Városlista
2021. november 29, hétfő - Taksony

Hírek

2012. Május 19. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Közkegyelemben részesített több mint ezer rabot, köztük 35 külföldit Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök pénteken, az alkotmány napján – jelentette az állami televízió.

Az államfő a televíziós felvételen egy minisztertanácsi ülésen látható, amint közli, hogy a szabadulók már otthon tölthetik az ünnepet. Berdimukhammedow elrendelte azt is, hogy az amnesztiában részesülőknek munkához kell jutniuk. A tévé híradása nem tett említést arról, hogy milyen állampolgárságú rabok nyerik vissza idő előtt szabadságukat.

Türkmenisztán nem hoz nyilvánosságra adatokat, hogy hányan raboskodnak börtöneiben, de évente a jeles nemzeti ünnepek alkalmából több ezren kapnak amnesztiát. Ezt a gyakorlatot Berdimukhammedow vezette be. A februárban újjáválasztott elnök elődjéhez, a 2006 végén váratlanul elhunyt Saparmurat Niyazovhoz hasonlóan diktatórikus módszerekkel irányítja az energiaforrásokban gazdag, 5,5 millió lakosú közép-ázsiai volt szovjet köztársaságot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 29. 15:07, hétfő | Külföld

A Frontex egy repülőgéppel fogja segíteni a határvédelmet a La Manche-csatornánál

Az unió határrendészeti ügynöksége, a Frontex december 1-től egy repülőgéppel segíti az illegális bevándorlókat Nagy-Britannia felé irányító embercsempészek elleni küzdelmet a La Manche-csatorna európai partjainál

2021. November 29. 11:01, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 261,4 millió, a halálos áldozatoké 5,199 millió a világon

A világon 261 495 713 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 199 585 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

2021. November 29. 09:42, hétfő | Külföld

Csökkent a fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Enyhén csökkent az új koronavírussal fertőzöttek és a kórházban kezelt betegek száma az elmúlt egy héten Horvátországban és Szlovéniában - derült ki a válságstábok vasárnapi jelentéséből.

2021. November 29. 08:00, hétfő | Külföld

Több utasnál mutatták ki az omikron variánst a Dél-Afrikából Hollandiába érkezett járaton

A holland közegészségügyi intézet (RIVM) jelentése szerint 13 fertőzöttnél mutatták ki az új koronavírus omikron variánsát a Dél-Afrikából pénteken Amszterdamba érkezett repülőgép utasai közül