Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Január 19. 11:07, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Több mint négyszáz jármű akadt el a hóban

Több mint négyszáz jármű akadt el a hóban

Öt megyében mintegy 430 jármű akadt el a hóban a péntek hajnalban kezdődött hófúvás, illetve havazás miatt. A szombatra virradó éjjel folyamatosan csökkent a riasztások száma, de a katasztrófavédelem egységei jelenleg is több helyen d

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-nek szombat reggel azt mondta: Vas megyében a péntek este az úton rekedt járművekből 6 embert befogadóhelyeken helyeztek el arra az időre, amíg kiszabadítják a gépkocsijukat.


Kifejtette: a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők, a közútkezelő és a további együttműködő szervezetek több mint 3000 munkatársa mintegy 1500 technikai eszközzel segített a bajbajutottakon pénteken, a közúti baleseteknél, továbbá a kihűléstől, illetve a szén-monoxid-mérgezéstől 112 embert sikerült megmenteniük. Péntek éjfélig összesen 390 műszaki mentésben vettek részt. Ezek jelentős része közúti baleseteket, hóban elakadt járműveket jelentett a piros riasztás által érintett kistérségekben, valamint a dunántúli megyékben.


Hajdu Márton azt mondta, hogy a bejelentések száma az éjszakai órákban folyamatosan csökkent, de a tűzoltók helyenként jelenleg is dolgoznak elakadt járművek mentésén az ország nyugati részén.


A helyettes szóvivő kiemelte: az utak továbbra is latyakosak, csúszósak, több helyen a csapadék ráfagyott az útburkolatra, ezért továbbra is azt kérik, hogy mindenki fokozott óvatossággal közlekedjen. Felhívta a figyelmet továbbá arra, hogy a korábban elrendelt teherforgalmi korlátozások feloldása miatt várhatóan növekszik a forgalom, ezért a közlekedők lassú haladásra készüljenek fel.


A legfrissebb meteorológiai figyelmeztető előrejelzés szerint a Dunántúlon és az északkeleti megyékben továbbra is lehet még gyenge hófúvás, amely kisebb hótorlaszokat emelhet.

Címkék: elakadtak a hóban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén