Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Június 10. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI Fotó: Rosta Tibor

Több mint száz csapat versenyzett a csülökpörköltfőző versenyen Békéscsabán

Több mint száz csapat versenyzett a csülökpörköltfőző versenyen Békéscsabán

Több mint száz bográcsban főtt a csülökpörkölt szombaton Békéscsabán a tizenegyedik alkalommal megrendezett csülökpörköltfőző versenyen.

A megméretésre 106 csapat jelentkezett, négyszáz kilogramm csülökből készítették a pörköltet.
A rendezvényt Hende Csaba honvédelmi miniszter nyitotta meg, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé fővédnöke. A zsűri elnöke Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács volt, a tagok között számos elismert hazai és nemzetközi gasztronómiai szakember mellett részt vett Schorbert Norbert, a Norbi Update International ügyvezetője, a csülökpörköltfőző verseny fővédnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. A zsűritagok között volt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese, Gazsó L. Ferenc is.
A fesztivál kiemelt médiatámogatója 2012-ben az MTVA lett, a fesztiválon vendégként vett részt Böröcz István, a cég vezérigazgatója. Böröcz István az MTI-nek elmondta: a tizenegyedik békéscsabai fesztivál országos jelentőségű rendezvénnyé nőtte ki magát, figyelmet érdemlő fórummá vált, amely a hazai agrárgazdaságról és a magyar földről, a helyi kötődésekről, a tájegység tradicionális ízeiről szól. A rendezvény tartalmának és mondanivalójának országos közvetítése a közmédia számára küldetést jelent és kötelezettséget.
A vezérigazgató hangsúlyozta: a békéscsabai rendezvényre több tízezer ember látogat el, szép számmal érkeznek a határon túlról is. A fesztivál négy napja a szórakozás és a kikapcsolódás mellett Békés megye megtartó erejéről és jövőjéről is fontos üzenetet küld számunkra. "A napnál is világosabb, hogy a magyar közszolgálati médiának az ilyen ügyeket támogatnia kell a maga erejével és súlyával" - jelentette ki Böröcz István, kiemelve, hogy professzionális fesztiválról van szó, amely nagyon sok szolgáltatást foglal keretbe.

Hende Csaba honvédelmi miniszter csülökpörköltet főz a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal