Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Július 05. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Több mint száz tonna igazolatlan eredetű dinnyét foglalt le a NAV

Több mint száz tonna igazolatlan eredetű dinnyét foglalt le a NAV

Több mint száz tonna igazolatlan eredetű görögdinnyét találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy fővárosi raktárban - közölte az adóhatóság szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a tompai határátkelőnél ellenőriztek egy Görögországból érkezett gyümölcsszállítmányt, amelynek címzettje egy németországi, átvevője pedig egy magyarországi vállalkozás volt. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a magyar és a német cég ügyvezetője ugyanaz, valamint a magyar vállalkozásnak több millió forint adótartozása van.

Mindezek alapján az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adta lehetőségnek megfelelően a szállítmány már hatósági zárral indult tovább lerakási helyére, a budapesti nagybani piacra. Az ott tartott vizsgálatok során a cég két raktárhelyiségében több mint száz tonna görögdinnyét találtak. A gyümölcsök tulajdonjogát a magyar cég ügyvezetője nem tudta igazolni, ezért a NAV munkatársai lefoglalták a dinnyét.

A közlemény szerint mivel a lefoglalt áru gyorsan romló volt, a végrehajtók a helyszínen elárverezték a görögdinnyét.

Címkék: dinnye, lefoglalás, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.