Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 30. 07:20, kedd | Belföld

Több mint százmillió banki ügyfél adataihoz fért hozzá egy hekker

Több mint százmillió banki ügyfél adataihoz fért hozzá egy hekker

Több mint százmillió amerikai és hatmillió kanadai banki ügyfél személyes adataihoz jutott hozzá egy számítógépes kalóz – közölte hétfőn a Capital One amerikai bank, hozzátéve, hogy a tettest már őrizetbe vette a Szövetségi Nyomo

A pénzintézet tíz nappal ezelőtt észlelte, hogy támadás érte a számítógépes rendszerét. A hekker az ügyfelek nevéhez, címéhez és telefonszámához jutott hozzá, de hitelszámláikat nem törte fel.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közlése szerint a hatóságok az esettel összefüggésben hétfőn őrizetbe vettek egy seattle-i technológiai vállalat volt 22 éves szoftvermérnökét.

Az incidens miatt az idei évben mintegy 100-150 millió dollár pluszkiadása lesz a Capital One-nak, amely az Egyesült Államok tizedik legnagyobb bankja.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.