Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Február 16. 13:17, péntek | Belföld

Több órán keresztül utazott egy halott a villamoson Budapesten

Több órán keresztül utazott egy halott a villamoson Budapesten

A 17-es villamoson leállt egy 73 éves férfi szíve. Hat és fél órát utazott úgy, hogy senki sem vette észre, hogy meghalt. Korábban soha nem volt baja a szívével- írja a Bors.

Hat és fél órán keresztül egy utas sem vette észre, hogy egy halott férfi ül a 17-es villamoson. A 73 éves férfinak múlt hét szerdán állt meg a szíve utazás közben. A történetet a férfi felesége mesélte el a Borsnak.

"Aznap reggel minden ugyanúgy indult, ahogy szokott. János szokás szerint frissen borotváltan, rendesen felöltözve indult munkába. A férjem nyugdíjasként dolgozott a Szerencsejáték Rt.-nél. Érden élünk, Jani mindennap vonattal utazott fel Budapestre."
- mesélte az özvegy.

A vonat háromnegyed hét körül ért be a Déli pályaudvarra, onnan János a 17-es villamossal akart eljutni a Széna térig. A férfi a felszállás után leült, és két percen belül meghalt.

"Már hét óra körül beállhatott a halál, hisz két megállóval később Jani nem szállt le. Aztán a villamosvezetőnek fél kettő körül szólt valaki a Frankel Leó útnál, hogy úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető megállította a járművet, és akkor hívta a mentőket"
- mondta a férfi felesége.

"A rendőrség hívott fel, hogy valószínűleg órákkal ezelőtt meghalt a férjem. Az első reakcióm az volt, hogy biztosan nem ő az, mivel a Szabó János név elég gyakori. Amikor felolvasták az adatait a papírjaiból, akkor sem a legrosszabbra gondoltam. Hárítottam, hogy biztosan valaki ellophatta a férjem táskáját és ő halt meg, azért vannak nála a párom iratai és a telefonja. De amikor elmondták, hogy néz ki, rá kellett döbbennem, hogy igaz"
- nyilatkozta a szomorú özvegy, aki nem érti, hogy történhetett ez meg. A férjének soha nem volt baja a szívével.

Az esetről értesült a BKV is, a lapnak elmondták, hogy február 7-én, 13:35-kor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte az egyik utas, hogy valaki valószínűleg meghalt a villamoson.

"A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen." - válaszolták a lap kérdésére.

Forás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Máthé Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.