Városlista
2022. december 9, péntek - Natália

Hírek

2018. Június 01. 13:20, péntek | Belföld

Több száz méteres kígyórekord dölhet meg a Millenárison

Több száz méteres kígyórekord dölhet meg a Millenárison

Világrekordra készülnek a hétvégén a Millenárison. A kétnapos Kidfest szervezői a tervek szerint a Malajziában 5 évvel ezelőtt felállított Lego kígyó világrekordját szeretnék megdönteni.

Világrekordra készülnek a június 2-3-án a Millenárison. A hétvégi Kidfest szervezői a rendezvényre látogató gyerekek és szüleik segítségével akarnak egy hatalmas kígyót építeni kizárólag Lego elemekből.

A cél a 320 méteres hosszúság, amivel túlszárnyalhatják az 5 évvel ezelőtt Malajziában felállított világrekordot. A kísérlet mellett lesz egy halom szórakoztató és készségfejlesztő program is a gyerekeknek és családjaiknak.

A kígyót már június 1-én, pénteken elkezdték építeni az előre regisztrált iskolás osztályokkal és ovis csoportokkal.

A tervek szerint a siklófejű kígyóhoz több mint 1 millió építőkockát használnak majd fel és 9-10 centiméteres, 230 elemből készített körsablonokból áll majd össze.

A Lego kígyó egy hosszabb szakasza narancssárga-fehér színű lesz, mert a rendezvény mögött ott van a Nickelodeon gyerekcsatorna is. Egyébként minden megépített 50 méteres szakaszt a gyerekcsatornán futó produkciók karaktereit ábrázoló kreatívok jelölnek: többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter street: Kölykök póráz nélkül, a Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry főhősei.

Forrás: origo.hu

Kép: Thomas Yong

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 09. 15:50, péntek | Belföld

ORFK: rémhírterjesztés miatt nyomoz a rendőrség

2022. December 09. 12:52, péntek | Belföld

Navracsics Tibor: Magyarország 2030-ra az EU öt legélhetőbb állama közé kerülhet

Magyarország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb állama közé kerülhet - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács ülésén, az Országházban pénteken.

2022. December 09. 12:48, péntek | Belföld

Idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport a karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítványon keresztül.

2022. December 09. 12:46, péntek | Belföld

Szijjártó Péter: Magyarország az elektromos autóipari átállás világbajnokává válhat

Magyarország időben és jól reagált az autóipari forradalomra, így mára az elektromos átállás Európa-bajnokává vált, és jó esélye van ezt megfejelni egy világbajnoki címmel is - jelentette ki Szijjártó Péter.