Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2018. Június 01. 13:20, péntek | Belföld

Több száz méteres kígyórekord dölhet meg a Millenárison

Több száz méteres kígyórekord dölhet meg a Millenárison

Világrekordra készülnek a hétvégén a Millenárison. A kétnapos Kidfest szervezői a tervek szerint a Malajziában 5 évvel ezelőtt felállított Lego kígyó világrekordját szeretnék megdönteni.

Világrekordra készülnek a június 2-3-án a Millenárison. A hétvégi Kidfest szervezői a rendezvényre látogató gyerekek és szüleik segítségével akarnak egy hatalmas kígyót építeni kizárólag Lego elemekből.

A cél a 320 méteres hosszúság, amivel túlszárnyalhatják az 5 évvel ezelőtt Malajziában felállított világrekordot. A kísérlet mellett lesz egy halom szórakoztató és készségfejlesztő program is a gyerekeknek és családjaiknak.

A kígyót már június 1-én, pénteken elkezdték építeni az előre regisztrált iskolás osztályokkal és ovis csoportokkal.

A tervek szerint a siklófejű kígyóhoz több mint 1 millió építőkockát használnak majd fel és 9-10 centiméteres, 230 elemből készített körsablonokból áll majd össze.

A Lego kígyó egy hosszabb szakasza narancssárga-fehér színű lesz, mert a rendezvény mögött ott van a Nickelodeon gyerekcsatorna is. Egyébként minden megépített 50 méteres szakaszt a gyerekcsatornán futó produkciók karaktereit ábrázoló kreatívok jelölnek: többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter street: Kölykök póráz nélkül, a Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry főhősei.

Forrás: origo.hu

Kép: Thomas Yong

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 15. 16:01, vasárnap | Belföld

Csütörtökig döntenek a szavazólapokról a választási bizottságok

A jelöltek és listák nyilvántartásba vételéről szóló határozatok jogorvoslatainak lezárása után, csütörtökig döntenek a választási bizottságok az önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjainak adattartalmáról.

2019. Szeptember 15. 10:40, vasárnap | Belföld

Világháborús bombát hatástalanítanak a fővárosban

Elkezdődött az újbudai Móricz Zsigmond tér és környékének kiürítése, ahol egy világháborús bombát hatástalanítanak a honvédség tűzszerészei vasárnap - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

2019. Szeptember 15. 09:49, vasárnap | Belföld

Mellbe szúrta férjét egy mátraverebélyi nő

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 44 éves mátraverebélyi nő ellen.

2019. Szeptember 15. 07:12, vasárnap | Belföld

Öt pár kötött házasságot a szentendrei skanzenben

Az év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon a házasságkötés a reneszánszát éli