Városlista
2020. január 18, szombat - Piroska

Hírek

2018. Június 01. 13:20, péntek | Belföld

Több száz méteres kígyórekord dölhet meg a Millenárison

Több száz méteres kígyórekord dölhet meg a Millenárison

Világrekordra készülnek a hétvégén a Millenárison. A kétnapos Kidfest szervezői a tervek szerint a Malajziában 5 évvel ezelőtt felállított Lego kígyó világrekordját szeretnék megdönteni.

Világrekordra készülnek a június 2-3-án a Millenárison. A hétvégi Kidfest szervezői a rendezvényre látogató gyerekek és szüleik segítségével akarnak egy hatalmas kígyót építeni kizárólag Lego elemekből.

A cél a 320 méteres hosszúság, amivel túlszárnyalhatják az 5 évvel ezelőtt Malajziában felállított világrekordot. A kísérlet mellett lesz egy halom szórakoztató és készségfejlesztő program is a gyerekeknek és családjaiknak.

A kígyót már június 1-én, pénteken elkezdték építeni az előre regisztrált iskolás osztályokkal és ovis csoportokkal.

A tervek szerint a siklófejű kígyóhoz több mint 1 millió építőkockát használnak majd fel és 9-10 centiméteres, 230 elemből készített körsablonokból áll majd össze.

A Lego kígyó egy hosszabb szakasza narancssárga-fehér színű lesz, mert a rendezvény mögött ott van a Nickelodeon gyerekcsatorna is. Egyébként minden megépített 50 méteres szakaszt a gyerekcsatornán futó produkciók karaktereit ábrázoló kreatívok jelölnek: többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter street: Kölykök póráz nélkül, a Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry főhősei.

Forrás: origo.hu

Kép: Thomas Yong

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 18. 07:09, szombat | Belföld

Eljárás indult egy hamis engedélyekkel játszó labdarúgó és edzője ellen

Közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy hamis engedélyekkel játszó labdarúgó és edzője ellen - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon pénteken.

2020. Január 18. 05:01, szombat | Belföld

Még a 14-et sem töltötte be a lány, de már gyilkosság miatt letartóztatták

Emberölés gyanúja miatt egy fiatalkorú lányt is letartóztatott a Budakörnyéki Járásbíróság a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal összefüggésben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék pénteken az MTI-vel.

2020. Január 18. 05:00, szombat | Belföld

Drónnal, hőkamerával és radarral is védik a határt

Jelentős rendőri és katonai létszámmal, illetve komoly eszközparkkal őrzik a kerítéssel nem védett határszakaszt Bács-Kiskun megyében. A rendőrség hőkamerát, a Magyar Honvédség pedig drónt és radart is alkalmaz

2020. Január 17. 18:33, péntek | Belföld

Vasárnap teljesen lezárják az M1-es autópályát

Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.