Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Szeptember 04. 09:11, vasárnap | Helyi

Több településen is lekapcsolják éjfél után a közvilágítást

Több településen is lekapcsolják éjfél után a közvilágítást

Nemcsak a lakossági fogyasztók várják az új, magasabb áron számolt villany- és gázszámlákat.

A kistelepülések önkormányzatai is megpróbálnak spórolni régi kályhák újraindításával, a fűtött helyiségek csökkentésével, valamint a közvilágítás lekapcsolásával. Van, ahol már a közétkeztetés árát is megemelték, mert az önkormányzat nem tud annyi pénzzel hozzájárulni, mint korábban.

Olyan falvak is akadnak, ahol a polgármester azon gondolkozik, hogy kikötik a gázkazánokat és helyette újra fával fűtenek majd.

A legszerencsésebbek azok a települések, ahol eddig is napkollektor termelte az elektromos áramot, így azoknak nem okoz nagy gondot az intézmények működtetése.

Az utolsó kapcsolja le a villanyt

Mindenesetre egy dologban sok település önkormányzata egyetért: éjfél után minden lámpát le kell kapcsolni. Egyes kistelepüléseken jó pár órára elsötétednek az utcák – nyilatkozta Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.

Schmidt Jenő hangsúlyozta: kiszolgáltatott helyzetben vannak, a villanyszámlán ugyanis nem könnyű spórolni. Hiszen olyan lakosságot kiszolgáló intézményeket működtetnek, mint a bölcsődék, az óvodák, vagy éppen az egészségügyi és szociális ellátók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.