Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Január 31. 09:40, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több térségben ismét romlott a levegő minősége

Több térségben ismét romlott a levegő minősége

Több helyen tovább nőtt a légszennyezettség. Kedden a fővárossal együtt tizenhárom település levegőjét minősítette veszélyesnek a magas szállópor-koncentráció miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK) kedden.

Az OKK térképén Budapest, Dorog, Vác, Salgótarján, Eger, Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc, Oszlár, Debrecen, Nyíregyháza és Hernádszurdok szerepel a veszélyes levegőminőséget jelző piros színnel.

Hét települést jelöltek az egészségtelen levegőminőséget jelző narancs színnel. Ezek: Szolnok, Szeged, Dunaújváros, Százhalombatta, Esztergom, Tatabánya és Székesfehérvár.

Az ország nyugati felében alacsonyabb a légszennyezettség, de ott is legalább kifogásoltnak minősítette a levegőt az OKK kedden.

Több településen van érvényben a szmogriadó valamely fokozata. A főpolgármesteri hivatal hétfőn az MTI-vel azt közölte: a fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, azt is kilátásba helyezték, hogy szerdától ismét közlekedési korlátozást rendelnek el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat fővárosi légszennyezettségi előrejelzésében ugyanakkor azt írja: kedden az egyre változékonyabbá váló idő a délutáni, esti óráktól kezdődő csapadék hatására javulhat a levegő minősége.

Az országos előrejelzés szerint kedden is csak helyenként élénkül meg a szél, és csütörtökön és pénteken is a Dunántúlon lehet erős szél. Ugyanakkor a következő napokban csapadékos idő várható.

Címkék: levegő, szálló por, szmog

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.