Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Január 18. 06:16, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Több ezer üzlet zárhat be márciusban

Több ezer üzlet zárhat be márciusban

Csak az akciós áruk fogynak a boltokban - erre panaszkodik sok kereskedő. A nem ritkán ötven-hetven százalékos kedvezménnyel adott áruk ugyanis önmagukban veszteségesek a boltoknak. A kereskedelmi szövetségnél azt állítják, akár több ez

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta, hogy nagyon sok kereskedő panaszkodik a szövetségnél, hogy szinte csak az akciós termékek fogynak. Ez a gazdasági válság eredménye. Ez viszont azt is jelenti, hogy a január sok kereskedőnek a veszteséget termelő hónap - számolt be az RTL Híradó.

A boltosok azt mondják, az 50-70 százalékkal leértékelt termékekkel csak becsalogatják a vevőket, abban a reményben, hogy más, nem kedvezményes terméket is vesznek, de nem így van. Tavaly decemberben 40 milliárd forinttal kevesebbet költöttek a vásárlók, mint egy évvel korábban. A kereskedelmi szövetség azt állítja, akár 2000 kisüzlet is megszűnhet márciusra a visszaesett forgalom miatt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.