Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 12. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Több millió forintos kárt okoztak a drukkerek

Több millió forintos kárt okoztak a drukkerek

A 6–0-s hazai győzelemmel véget ért Újpest–Ferencváros derbi után szörnyű állapotok uralkodtak a Szusza Ferenc Stadionban: Csehi István, a lila-fehérek ügyvezetője egyelőre nem tudja, mekkora kár keletkezett, de várhatóan több milli

 
Amikor kiderült, hogy az Újpest nemcsak megveri, hanem ki is üti a Ferencvárost, a vendégszurkolók elkezdték átrendezni a szektorukat. Repültek a székek a pálya szélére, dőlt a kerítés és a reklámtáblák. Első ránézésre is könnyedén megállapítható volt, hogy az Újpestnek több millió forintba kerül majd a helyreállítás. Csehi István, a lila-fehérek ügyvezetője elmondta, egyelőre felbecsülhetetlen a kár.
 

„Egyelőre felbecsülhetetlen, mekkora anyagi kárt okoztak a vendégek szurkolói a mérkőzésen, magam még nem is tudtam megnézni, mi is történt valójában. Az biztos, hogy nagyon sok ülőkét letörtek, de az még nem is látható, hogy a szektor felső részén mi történhetett" - mondta a klubvezető a Nemzeti Sportnak.

„Nemcsak a székeket törték össze, hanem néhány rotációs reklámtáblát is, ami azért is baj, mert ezekkel kapcsolatban a szponzoraink iránt is van kötelezettségünk. A károk felmérése a mérkőzés után megkezdődött, kollégáim már a lefújást követően a romokat elemezték, de csak a jövő hét elején derül ki, mekkora kárt okozott a vandalizmus. Félek, hogy ez a derbi nagyon sokba kerül nekünk..." - tette hozzá Csehi István.

Ráadásul az Újpestnek valószínűleg nemcsak a helyreállítási költségek miatt kerül sokba a rangadó, hanem a lila-fehér klub (és valószínűleg a Ferencváros is) a Magyar Labdarúgó-szövetségtől is komoly büntetésre számíthat a drukkerek rendbontása miatt.

A ferencvárosi ulloi129.hu szurkolói portál beszámolója szerint az MLSZ kiküldött ellenőre elismerte, hogy a rendezők provokálták a zöld-fehérek szurkolóit: a szurkolók beszámolói szerint az első félidő negyvenedik perce körül az egyik rendező slaggal locsolta meg a Fradi drukkereit.

Több mint ötszáz Fradi-szurkoló a meccs után az Üllői útra ment, hogy számon kérje a vereséget. A drukkerekkel - ahogy a meccs 70. percében - Prukner László vezetőedző és Rósa Dénes, valamint Csizmadia Csaba és Balog Zoltán beszélt a székház előtt, és a szurkolók nyugodt hangulatban hallgatták meg a szakember magyarázatát.

A találkozó egyik legjobbja, Simon Krisztián persze nem a szurkolói rendbontásokkal volt elfoglalva a mérkőzés után: a gólt szerző és két gólpasszt adó 19 éves újpesti játékos számára felejthetetlen marad a siker.

„Legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen jól alakul a Ferencváros elleni találkozó. Fantasztikus volt a csapat, végre megmutattuk az igazi erőnket. Elképesztő volt a tábor is, elmondhatatlan ez az érzés, amit átéltünk ma, nem is tudom szavakba önteni. Sok gratulációt kaptam már eddig is, nagyon jó érzés ennyi szeretet kapni a szurkolóktól" - mondta Simon az Újpest hivatalos honlapjának.

„Amit az élet az eddigi fordulókban elvett tőlünk, azt most visszaadta, minden bejött ma este, ennek már itt volt az ideje. Óriási lökést adhat ez a győzelem a csapatnak, ez az este még a szórakozásé, de hétfőtől már keményen, és ezek után nagy önbizalommal készülünk a Debrecen elleni mérkőzésre" - tette hozzá a futballista.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,