Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Június 06. 07:29, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Több mint 100 ezer ház rongálódhatott meg

Több mint 100 ezer ház rongálódhatott meg

A biztosítók becslései szerint a lakossági ingatlanokban az elmúlt hetek viharai és áradásai már eddig is közel 12 milliárd forintos kárt okoztak. Több mint 100 ezer ház rongálódhatott meg, van, ahol milliós nagyságrendű a kár. Győr-M

A Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyt két héten belül kétszer öntötte el a víz. A településen 20 család nem tudott visszaköltözni otthonába. Van, ahol az előzetes számítások szerint 17 millió forint a kár, a biztosító ebből azonban csak 30 ezer forintot ismert el.

- Hetven évet megéltem, ez az életem munkája, talán két székem maradt, amit vissza tudok tenni, mindenem tönkrement - fogalmazott Szlávik Jánosné bőnyi lakos a Hír Televíziónak. A biztosítók adatai szerint az országban több mint 100 ezer ház rongálódhatott meg, és épületenként átlagosan 100-120 ezer forint értékű a kár. A társaságok több helyen készpénzben fizetett kárelőleggel segítik a bajba jutottakat.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.