Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Május 28. 07:31, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Több mint kétmillió homokzsákot kapunk hat országtól

Több mint kétmillió homokzsákot kapunk hat országtól

Több uniós ország is felajánlásokat tett, miután Magyarország kétmillió homokzsákot kér az uniótól az árvíz elleni küzdelemhez. Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének csütörtöki tájékoztatása szerint a kértnél több

Ismert: Magyarország 2 millió homokzsákot kért az uniótól az árvíz elleni küzdelemhez. A magyar hatóságok kedd este 8 órakor indították be a sürgős támogatásokra vonatkozó úgynevezett uniós polgári védelmi mechanizmust, mivel az árvízi védekezésben eddig már 3,6 millió homokzsákot használtak fel az országban, és a készletek kimerülőben vannak.


Az Európai Bizottság magyarországi képviseletének csütörtöki tájékoztatása szerint Németország szerdán több mint 1,2 millió homokzsákot ajánlott fel a magyar árvízvédelmi kapacitások megerősítéséhez. További száz-százezer homokzsákot ajánlott fel a Cseh Köztársaság, Hollandia és Horvátország is. Ausztria 250 ezer homokzsákot ajánlott fel, Dánia 300 ezret. Hollandia ajánlatát Magyarország már elfogadta, a többi felajánlást jelenleg mérlegeli.


Május 15-e óta az ország folyóin összesen 930 kilométeres hosszon kellett ideiglenes árvízvédelmi intézkedéseket bevezetni. Az ideiglenes védekezéshez eddig már 3,6 millió homokzsákot használtak el, és a készletek kimerülőben vannak. Az árvízi helyzet továbbra is folyamatosan romlik, ezért az országnak még jobban meg kell erősítenie árvízvédelmi kapacitását, és folytatnia kell az ideiglenes védekezést. Az árvízvédelmi munkálatok négy területen összpontosulnak: az észak-magyarországi folyók mentén, az Alföldön, a Kapos völgyében és a Bakonyban.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.