Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Augusztus 22. 14:37, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Több sérült az újpesti tűzijátékon

Több sérült az újpesti tűzijátékon

Hét ember megsérült szombaton este a főváros IV. kerületében, amikor tűzijátékkal egybekötött rendezvényt tartottak a Főtéren - értesült a Független Hírügynökség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az információ

 
Az újpesti Főtéren szombaton este tartottak augusztus 20-i rendezvényt, a műsor egy szabadtéri előadással kezdődött. Vass Ilona, az egyik résztvevő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy ők a téren lévő templom mögött álltak a műsor alatt, a tűzijáték előtt azonban egy polgárőr feliratú pólóban valaki odament hozzájuk és az épület elé terelte őket. Azt mondta, hogy onnan sokkal jobban lehet majd látni a látványosságot. Az emberek nagy része ezért át is sétált a tér másik oldalára, mire elkezdődött a tűzijáték.


Vass Ilona azt mondta, hogy a látvány valóban szép volt, a rakéták látszólag a fejük felett durrantak szét. Egy idő után azonban olyan volt, mintha a petárdák a tömegben robbannának, az emberek sikítozni és futni kezdtek. Komolyabb sérülést nem látott, egyik ismerősének azonban a haja megpörzsölődött egy kis részen. Nagyon félelmetes volt - fogalmazott. Ezután az embereket már ismét átterelték a másik oldalra, a tűzijáték azonban nem állt le, még percekig folytatódott.


Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a rendezvény alatt heten sérültek meg könnyebben a lehulló pernye és a szikrák miatt. A kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen, azaz nincs gyanúsítottja a történteknek.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.