Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Október 19. 07:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Több városban ellenőrzik a csellengő fiatalok

Több városban ellenőrzik a csellengő fiatalok

Budapesten két plázában összesen hatvan iskolakerülő diákot, Egerben pedig öt nap alatt 76 tanulót igazoltattak a rendőrök a múlt héten, de Miskolcon is elkezdte a munkát az Ifjúságvédelmi őrjárat, és Debrecenben is ellenőrzik a fiata

Budapesten a múlt héten egy nap alatt összesen hatvan diákot igazoltattak a rendőrök két plázában, iskolaidőben. Az akció annak a kampánynak a része, amely azt hivatott megelőzni, hogy a diákok lógjanak az iskolából, és iskoláskorú bűnözők legyenek - olvasható az origo.hu-n. A rendőri akció kapcsán Szabados Attila, a Szabómester Szakképző Iskola igazgatója az Origónak úgy fogalmazott: ilyen esetben hivatalból kell megkeresnie az iskolának a területileg illetékes önkormányzat jegyzőjét, és a jegyző intézkedik a gyermekvédelmi szolgálaton keresztül a diák felkutatásáért. Ha ez is sikertelen, akkor az iskola rendőri segítséget kérhet - tette hozzá az igazgató. Budapesten a rendőrség ebben a hónapban még két alkalommal tart a múlt hetihez hasonló akciót, amikor iskolakerülő diákokra vadásznak, de terveik szerint a jövőben is odafigyelnek az iskolaidőben csellengőkre.

Egerben a Csellengő-akció keretében a múlt héten minden tanítási napon ellenőrzést tartottak a rendőrök, az öt nap alatt 76 diákot igazoltattak, és minden esetben értesítették az iskolaigazgatókat. A Heves megyei rendőrség a haon.hu-nak elmondta: rendőrök a fiatalok által előszeretettel látogatott helyeken, bevásárlóközpontokban, buszpályaudvaron és a vasútállomáson ellenőrizték múlt hét hétfőtől öt napon át, reggel 9-től délig a városban csellengő diákokat. A fokozott ellenőrzésben összesen 35-en vettek részt, 14 rendőr, 10 közterület-felügyelő, és 11 polgárőr.


Miskolcon 2010-ben eddig összesen 400 esetben kellett intézkednie az ifjúságvédelmi őrjáratnak, elsősorban a bevásárlóközpontokban és a szórakozóhelyeken. Az úgynevezett Pláza Kommandó februártól működik a borsodi megyeszékhelyen, a családsegítő szolgálattal és a rendőrséggel közösen ellenőrzik az iskolakerülőket.


Míg több városban a rendőrök igazoltatásával próbálják megakadályozni az iskolai hiányzásokat, addig Hajdú-Bihar megyében nincsen ifjúságvédelmi őrjárat. Kelemen Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a dehir.hu-nak elmondta: más hatóságokkal közösen szervezett akció a megye területén nincsen, de a Hajdú-Bihar megyei közterületen szolgáló rendőrök figyelnek a csellengő gyerekekre is.

(Forrás: origo.hu, haon.hu, estihirlap.hu, dehir.hu)
(www.edupress.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.