Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 06. 08:33, kedd | Belföld
Forrás: mti

Többfelé lehetnek intenzív zivatarok kedden

Többfelé lehetnek intenzív zivatarok kedden

A fővárosra és öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli, MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére érvényes a másodfokú (narancs) figyelmeztetés. Ezeken a területeken lehetnek heves zivatarok - károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében -, és az intenzív esőzések során rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.

A meteorológiai szolgálat azt írta: délelőttig elsősorban a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében valószínű elszórtan zivatarok kialakulása, egy-egy helyen jelentősebb mennyiségű csapadék és szélerősödés is előfordulhat.

Estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében várhatóak zivatarok, ezeken a részeken elszórtan heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyekhez kis területen viharos, akár 90 kilométer/óra körüli szél, jégeső, illetve felhőszakadás is társulhat.

Egy érkező front hatására, várhatón az esti óráktól északnyugat felől szórványosan valószínű zivatarok kialakulása, amelyek környezetében viharos széllökés is kialakulhat. A front környezetében este északnyugaton, Dunántúl északi részén - zivatartól függetlenül- 60-70 kilométer/óra feletti széllökésekre is van esély. Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére az erős szél miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint kedden a legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között alakul. Késő estére 19-25 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Címkék: eső, időjárás, vihar, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.