Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Február 17. 14:29, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Többmilliós értékek tűntek el a nemzeti galériából

Többmilliós értékek tűntek el a nemzeti galériából

Elloptak két kőfaragványt a Magyar Nemzeti Galériából, az intézményben belső vizsgálat indult. A kőfaragványok – amelyek becsült értéke darabonként megközelíti az ötmillió forintot – a galéria állandó kiállításáról tűntek

A nemzeti galéria munkatársai szerda kora délután vették észre, hogy az állandó kiállításról eltűnt a két kőfaragvány.

Csák Ferenc, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója elmondta: „Mivel külső behatolási nyom nem volt tapasztalható, valószínűleg nyitvatartási időben történt az esemény.” Hozzátette: „Meg kell vizsgálnunk azt is, hogy esetleg a belső ellenőrzés kimutat-e olyan jeleket, ami nem külső elkövetőkre utal.”

A főigazgató belső vizsgálatot rendelt el, ami arra is kiterjed, hogy hogyan lehet a biztonságtechnikát és a teremőrséget tovább erősíteni a múzeumban.

A 13. században alapított jáki templomból származó homokkő vállpárkánytöredéknek és a kiállított márvány kőlemez részletének becsült értéke darabonként ötmillió forint.

Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyletese elmondta: „A Magyar Nemzeti Galéria együttműködik a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, az ott készült felvételeket, kamerák által rögzített képeket a galéria át fogja adni a Budapesti Rendőr-főkapitányság számára, és természetesen segíteni fogják a munkánkat, így őszintén remélem, hogy minél hamarabb sikeresen, eredménnyel fogjuk tudni befejezni az eljárást.”

A rendőrség ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.