Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 26. 07:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Tökin még Orsós „Rambó” sem tudott kifogni

Tökin még Orsós „Rambó” sem tudott kifogni

Tizenegy esztendős korában váratlanul elpusztult az ország egyik legsikeresebb nyomkövető kutyája, Töki – tájékoztatott a Kaposvári Rendőrkapitányság.

Ha egy kutyáért 1999-ben százezer forintot kértek, annak az ebnek nagyon kell tudnia valamit. Ennek ellenére gazdája, Skrek Roland szerint az eb nem számított igazán tehetségesnek, ám szorgalomból és akaratból átlagon felüli szorult bele. Töki – aki három hónaposan mindenkit meg akart fedezni, innen ered a neve – másfél évesen került a rendőrséghez, azóta megszerezte a járőr, a szagazonosító és a nyomkövető képesítést.

Több száz sikeres bevetésen vett részt, életeket mentett eltűnt emberek felkutatásával, bűnözőket juttatott rács mögé kevéske szagnyom alapján. A kaposvári szuperkutya segített például elkapni az Orsós „Rambó” néven elhíresült bűnözőt, akit huszonöt kilométeren keresztül követett erdőn-mezőn, egészen pontosan vaddisznócsapásokon, patakokon keresztül. Pedig a férfi mindent megpróbált. Összevissza járkált, hogy összezavarja a kutyát, visszatért a saját nyomába, ám Töki kitartott. S az üldözött bűnöző félórás előnye öt percre olvadt a rendőrök előtt, akik hamarosan el is kapták. Eredményeinek köszönhetően az elmúlt években Mancs, a miskolci mentőeb mellett az ország legismertebb kutyájává avanzsált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön