Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Január 23. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Tömeges elbocsátással járhat a támogatás megszüntetése

Tömeges elbocsátással járhat a támogatás megszüntetése

A házi jelzőrendszeres segítségnyújtásban dolgozó szakemberek tömeges elbocsátásával járhat a normatív támogatás megszüntetése, illetve az, hogy az ellátás kikerült a kötelező önkormányzati feladatok közül. A települések pály

A győri önkormányzat tavaly 11 millió forintos állami támogatást kapott a házi jelzőrendszeres segítségnyújtás működtetésére, ezt ugyanennyi saját forrással kiegészítve, 500 készülék üzemeltetését vállalta nemcsak a megyeszékhely, de Kisbajcs, Nagybajcs és Vének területén is. A város idén csak abban bízhat, hogy legalább utófinanszírozásban hozzájut ahhoz a pályázati összeghez, ami a rendszer fenntartásához szükséges. Ellenkező esetben több gondozónak is megszűnik az állása.

- Jelenleg 5 főállású alkalmazott dolgozik, akik kifejezetten a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásban látnak el feladatokat. A jelenlegi készülékszámhoz rendelten mintegy 10-15 fő az, aki készenléti ügyeletben van estétől reggelig, illetve a hétvégi ügyeleti időszakot tölti szolgálatban - mondta a hírTV-nek Panker Mihály, az Egyesített Szociális Intézmény igazgatója.

Győrben a rendszer arra is alkalmas, hogy az idős ember jelezze, ha betörtek a házába, vagy a biztonságát veszély fenyegeti. Egy készülék éves működtetése 60 ezer forint, ám a rászorulók ezt nem tudják kifizetni. Így az önkormányzat - ha nem jut hozzá a pályázati forrásokhoz - kénytelen lesz a saját zsebébe nyúlni.

Győr alpolgármestere, Somogyi Tivadar szerint a jelzőrendszeres segítségnyújtás elengedhetetlen ahhoz, hogy az időseket minél tovább lehessen saját otthonaikban ellátni, amire azért is szükség van, mert a szociális intézetekben nincs elég szabad férőhely.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.