Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 18. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tömegével jelentkeztek buszvezetőnek

Tömegével jelentkeztek buszvezetőnek

Mintegy 450 fővel csökkenhet a BKV járművezetőinek létszáma, mivel május 1-jétől 150 autóbusz üzemeltetését szervezte ki. Eközben a VT-Transman Kft.-hez tömegével jelentkeztek sofőrnek - írja a Napi Gazdaság. A tervek szerint július 1-jére áll forgalomba az összes Mercedes Citaro busz Budapesten. Itt járművezetőkben nincs hiány, a meghirdetett ötszáz állásra 1200-an jelentkeztek - mondta Dósa Mátyás, a VT-Transaman Kft. ügyvezető igazgatója.

Az új munkavállalóik között többen vannak olyanok, akik korábban már dolgoztak a BKV-nál, de valamilyen okból elhagyták a közlekedési vállalatot, például azért, hogy az új Mercedeseket vezethessék.

A munkavállalók felkutatására a Pannon Job Kft.-vel kötött szerződést a VT-Transman, e cég előminősítése alapján vették fel a buszvezetőket, akikre ezt követően négy-öt hetes oktatás várt, a járművezetők ez idő alatt gyakorolták be az útvonalat, illetve ismerkedtek az új járművel. Már a júniusi induláshoz szükséges járművezetőket is felvették.

A Budapesti Közlekedési Központ Zrt. arról tájékoztatta lapot, hogy nem jelent a tervezettel egyező nagyságrendű elbocsátást, tekintettel arra, hogy a csökkenő létszámigény humánpolitikai eszközökkel tervezhető. Annak érdekében, hogy ne kerüljön sor csoportos létszámleépítésre, a kieső járművezetők természetes fluktuációval és határozott idejű munkaszerződések megkötésével kezelhetőek − közölte Nemes Gábor, a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke. A helyzet elvezethet oda, hogy a későbbiekben a határozott idejű munkavállalók szerződését nem hosszabbítja meg a BKV.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben