Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 09. 14:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Tömegverekedés: két fiú miatt kell rendőri védelem az iskolában

Tömegverekedés: két fiú miatt kell rendőri védelem az iskolában

Egy enyingi és egy szabadbattyáni fiú miatt rendelték el hónapokra az egyik szakképző iskola rendőri védelmét Székesfehérváron. A verekedésbe beszálltak a barátok is. Az eset után bántalmazták az intézmény roma mentorát is.

Hétfő óta rendőrök járőröznek a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola egyik tagintézményében.

- Múlt hét csütörtökön garázdaság történt a szakközépiskolában, ahol rendőrök intézkedtek. Egy 15 éves enyingi fiú, illetve egy 17 éves szabadbattyáni fiú veszett össze a szünetben. Később ez a veszekedés dulakodássá fajult, melyhez már több diák is csatlakozott. Így összesen hatan voltak azok, akik a verekedésben részt vettek. Értesítették a rendőröket, de mire már kiértek a helyszínre, addigra a tanárok és a roma koordinátor normalizálták a helyzetet - mondta a hírTV-nek Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrségtől a fenntartó önkormányzat kért segítséget.

- Bízom benne, hogy néhány hét alatt ki lehet azt szűrni, hogy kik azok a rendbontók, akikkel érdemben egy közösségi élet megszervezése tekintetében nem lehet mit kezdeni - jelentette ki Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Az iskola három felzárkóztató osztályában olyan diákok tanulnak, akik tankötelesek, de még az általános iskolát se végezték el. Nem velük van gond. - Több mint 900 gyerek jár ide, ebből 20-25 okozza ezt az egészet. Jellemzően megtalálható, hogy kik - nyilatkozta a hírTV-nek az igazgató.

A múlt heti verekedés után a roma kultúra egyik szakértőjét is bántalmazták az iskolában. A mentorok feladata a cigány tanulók identitásának és önbizalmának erősítése.

- Egy idegen jött az intézménybe, akit kiküldtek. Utánament a roma mentor megkérdezni, hogy tud-e segíteni. Ott többen körülállták, és kapott egyet. Utána bepattantak egy autóba és leviharzottak - mondta Ábrahám Norbert igazgató.

A rendőr biztosítás február végéig tart az iskolában. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön