Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 25. 07:00, csütörtök | Belföld

Torkos csütörtök a Balatonnál

Torkos csütörtök a Balatonnál

A korábbi évek egyik sikeres holtszezon-élénkítő akciója éled újjá február 15-én a Balaton körüli vendéglátóhelyeken.

2006 és 2016 között országszerte meghirdette a Magyar Turizmus Zrt. a Torkos Csütörtök rendezvénysorozatot, amelynek keretében az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyek kedvezményes ételekkel és italokkal várták ezen a napon a vendégeket.

A Torkos Csütörtök a katolikus hagyomány szerint a hamvazószerda előtti utolsó csütörtök, vagyis a húsvét előtt szokásos 40 napos böjt előtti utolsó nap, amikor még jól lehet lakni.

Mivel tavaly már nem volt központi szervezés, az éttermek és a vendégek részéről azonban jelentkezett érdeklődés a holtszezon-élénkítő akció iránt, a Balatontipp.hu portált üzemeltető Balatoni Turisztikai Szolgálat Bt. (BTSZ) 2017-ben és az idén is ingyenesen magára vállalta a szervezőmunkát és az akció népszerűsítését. Január 22-ig 18 településről 19 étterem jelentkezett a felhívásra, de a listát folyamatosan frissítik.

A szervező, Győrffy Árpád tájékoztatása szerint január elején mintegy 200 éttermet, vendéglőt kerestek meg felhívásukkal. A részletekről a Balatontipp oldalán olvashatnak, ugyanitt megtalálható az akcióban részt vevő éttermek listája is.

Február 5-én Balatonalmádiban sajtótájékoztatót tartanak az akció céljairól több érintett vendéglő vezetőjével.

Forrás: turizmus.com; vendeglatasmagazin.hu

Fotó: Balatontipp.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -