Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. November 08. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Törmelékhegy Adyváros szívében

Törmelékhegy Adyváros szívében

Lassan egy hónapja ismeretlen eredetű építési törmelékkupac csúfítja az egyik Kodály Zoltán úti buszmegállót.

A folyamatosan növekvő kupacra egy környéken lakó hívta fel a figyelmünket, ő fotót is készített arról, hogyan hordják hozzájuk az építési maradékot. A több mázsányi törmelékhegyben elbontott bitumen is van, ez pedig veszélyes hulladéknak minősül. Egyelőre nem sikerült kiderítenünk, ki felel az illegális szemetelésért.

Törmelékhegy, ott ahol aztán végképp nem számítanánk rá. Adyváros szívében, a Kodály Zoltán utca egyik buszmegállója mögött találtuk a csúf kupacot. Pontosabban nem is mi találtuk, hanem egy környékbeli lakó hívta fel rá a közvélemény figyelmét. Az idős úr le is fényképezte ahogy ide hordják a szemetet. Október közepe óta nő folyamatosan a törmelék hegy, mostanra már több mázsányi anyag került ide a forgalmas zöld területre. Az erre járók felháborítónak tartják, hogy bárki csak úgy elszórja a szemetét.

Azt hogy pontosan ki és honnan hordja ide az építési törmeléket egyelőre nem sikerült kiderítenünk. Az azonban biztos, hogy nem csak kavics és homok került a zöld területre. Egyre több felszedett bitumen is csúfítja a látványt. Ez pedig veszélyes hulladéknak számít. Vagyis a törmelékkupac gazdája nem csak illegálisan szemetel, hanem még a környezetet is súlyosan károsítja amiért eljárás indulhat ellene. Itt és most hívnánk fel a figyelmét minden illetékesnek, hogy az adyvárosiak nem kérnek a törmelékből, sőt azt szeretnék ha mielőbb eltűnne a szemük elől a csúnya kupac és aki a szemetelésért felelős azt pedig megbüntetnék. A történetnek természetesen folytatása következik, mostantól mi is figyelemmel kísérjük, hogy mikor tűnik el a lakótelep szégyenfoltja.

Címkék: Adyváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.