Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2010. Augusztus 23. 14:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Tornagyőzelem 203 nap után: Federer-siker Cincinnatiben

Tornagyőzelem 203 nap után: Federer-siker Cincinnatiben

Roger Federer szetthátrányból felállva, 2 óra 40 perc alatt legyőzte Mardy Fisht a cincinnati férfi tenisztorna döntőjében, ezzel negyedszer nyert a viadal történetében. A svájcinak ez volt a második tornagyőzelme idén, legutóbb 203 napp

Az elődöntők során talán Federernek volt valamivel könnyebb dolga, miután két szettben nyert a ciprusi Markosz Bagdatisz ellen. Fishnek hátrányból kellett felállnia honfitársa, Andy Roddick ellen, de végül sikerült kiharcolnia a döntőbe kerülést.

Az első szettben elég hasonlóan játszott a két teniszező, fele arányban ütötték be első szerváikat, a nyerők és a ki nem kényszerített hibák aránya sem sokban különbözött, ebből pedig szinte következett is, hogy rövidítés fog dönteni a játszma sorsáról. (Bár a volt világelsőnek négy lehetősége is volt elvenni Fish adogatását, de nem élt ezekkel) A tie-breakből a hazai közönség által támogatott Fish jött ki jobban, és 7:6-tal övé lett a szett.

A második játszmában 2:2-nél először jutott fogadó előnyhöz Fish, de nem tudta elvenni Federer adogatását. 6:6-ig így ismét fej-fej mellett haladtak, a rövidítés viszont ezúttal egyértelműen a svájcié volt, ellenfelének csak egy pontot engedélyezett.

A döntő szettben 4:4-nél jött el a fordulat, amikor Federer a mérkőzés során először elvette Fish szerváját, majd  utána értékesítette a sajátját (utóbbihoz kellettek az amerikai hibái is), így 2 óra 40 perc alatt megnyerte a finálét. 

A svájcinak ez volt a második tornagyőzelme idén, legutóbb 203 nappal ezelőtt, az Australian Openen diadalmaskodott. Korábban Andre Agassi volt képes rá még 1996-ban, hogy megvédje elsőségét a cincinnati tornán. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:22, hétfő | Sport

Ultrabalaton - Rekordok várhatók a 211 km-es versenyen

Több mint huszonötezren vesznek részt Magyarország legnépesebb tömegsport rendezvényén, a 18. alkalommal sorra kerülő NN Ultrabalatonon, amelyet csütörtöktől vasárnapig rendeznek meg balatonfüredi versenyközponttal.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.