Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 20. 08:13, hétfő | Helyi

Tört-zúzott a három fiatal a gyermekotthonukban

Tört-zúzott a három fiatal a gyermekotthonukban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt három fiú ellen kilenc bűncselekmény miatt, melyeket a gyermekotthonuk és az ott dolgozó nevelők ellen követtek el.

Egy esetben ugyancsak a nevelőotthonban élő, nevelésbe vett társuk volt a bántalmazás elszenvedője.

A jelenleg 18, 16 és 14 éves fiúk, akik testvérek 2021 márciusától szeptemberéig számos alkalommal szidalmazták, becsmérelték nevelőiket, rendszeresen megöléssel fenyegették őket. Emellett volt, hogy cipőkkel dobálták az éppen szolgálatban lévő nevelőt, 20 cm pengehosszúságú kést, falécet, karót dobtak a nevelőhöz, 30 cm hosszúságú üvegdarabot dobtak egy másik pedagógushoz, kávét borítottak a nevelőre, megütötték, kaviccsal dobálták a pedagógust, felmosóvizet öntöttek egyszerre két nevelőre is.

A nevelőotthonoknak is több százezer forintos kára keletkezett továbbá azáltal, hogy a fiúk több alkalommal törtek-zúztak, tokostól kitépték az ablakot, szekrényeket, ajtókat, ablakokat rongáltak meg, a konyhaszekrény ajtaját kinyitva abból csészéket és poharakat vagdostak a földhöz.

A fiatalkorú gyermekek jelenleg letartóztatás alatt állnak. Az ügyészség őket több rendbeli, minősített közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, több rendbeli becsületsértés vétségével, több rendbeli rongálás vétségével, könnyű testi sértés vétségével vádolja. Velük szemben az ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.