Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 17. 06:00, szerda | Belföld

Történelmi beruházást jelentettek be a mentőszolgálatnál

Történelmi beruházást jelentettek be a mentőszolgálatnál

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket - jelentette be az emberi erőforrások minisztere kedden.

Kásler Miklós a mentéshez szükséges eszközök átadásán azt mondta, a kormány mindig kiemelt figyelmet szentelt a mentőszolgálat fejlesztésén túl az ott dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének. Úgy fogalmazott, a mentőszolgálat mindig úttörő volt a fejlesztésekben, és gondolkodásának középpontjában mindig az emberen, az elesetteken való törődés állt. Mint mondta, 2010 óta a kormány folyamatosan fejleszti a mentőszolgálatot, az elavult mentőállomásokat felújítja és újakat építenek.A miniszter ismertette a legfontosabb eredményeket:

- 2010-ben 223 mentőállomás volt országszerte, azóta 31 új mentőállomás épült,
- a mentőgépkocsik beszerzése is folyamatos 2010 óta,
- most 1,6 milliárd forint értékben új eszközöket vásárolhatott a mentőszolgálat, a
- defibrillátorok, lélegeztetőgépek, infúziós pumpák és egyéb eszközök a kor színvonalának megfelelőek ,
- a kormány az OMSZ-nél minden dolgozói kategóriában tudott béremelést adni, így bérük 2010 óta mára a duplájára emelkedett.

A miniszter kifejtette, nagyra értékeli a mentősök munkáját, és mint fogalmazott: "az emberi életeket nem lehet megfizetni, kifizetni; egyet lehet tenni, szívből megköszönni a mentősök munkáját".

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója arról beszélt, hogy ilyen mértékű fejlesztés a mentőszolgálat történetében még nem volt.

A mentőszolgálatot hungarikumnak nevezve ismertette, hogy

- 2010 óta 31 új mentőállomás épült az országban, a meglévők felét pedig felújították, és a következő hetekben adják át Vecsésen a 255. állomást, - idén és jövőre újabb 254 mentőautót vásárolhatnak, így ezerre emelkedik a gépkocsik száma, a flotta átlagéletkora pedig öt év alá csökken.
- a mentő dolgozók új mentőruházatot kaptak, a mentés informatikai rendszere is megújult az elmúlt években,
- ősszel egy új életmentő applikációt indítanak, ami még hatékonyabb mentést tesz majd lehetővé.

A mostani fejlesztésről elmondta, 2500 új, nagy értékű eszközt vásárolhattak, ezek között 300 defibrillátort, 150 speciális lélegeztetőgépet és egyéb eszközöket, amelyek szétosztása elkezdődött az országban.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.