Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 07. 07:20, kedd | Külföld

Történelmi újítás lehet a Samsung láthatatlan billentyűzete

Történelmi újítás lehet a Samsung láthatatlan billentyűzete

A Samsung úgy véli megtalálta a megoldást: a mesterséges intelligencia és a telefon kamerájának segítségével teremt láthatatlan billentyűzetet a felhasználó keze alá – írja a The Verge.

Az emberek többet használják a telefonjukat munkára, mint valaha, az e-mailek és hosszú üzenetek begépelése azonban a billentyűzet használatához képest több időt vesz igénybe.

A dél-koreai vállalat az új megoldást SelfieType-nak nevezte el, de egyelőre csak tesztverzió készült belőle, melyet a Samsung C-Lab program égisze alatt fejlesztettek ki, ami egyfajta házon belüli inkubátor a furcsa technológiai ötletekhez. Ennek ellenére az ötletbe beleszerető rajongók reménykedhetnek, mert többször is előfordult már, hogy a C-Lab egyik fejlesztése kereskedelmi termékekké vált.

Láthatatlan billentyűzetek lézerkivetítővel már léteznek, ám ezek inkább csak újdonságok, mint komoly eszközök. Általában lassan reagálnak, pontatlanok, és a kis téglaméretű lézerprojektor cipelése nem teszi igazán kényelmessé őket.

A Samsung új megoldása a telefon kameráját használja a kezek felismeréséhez, amivel a cipekedés már kizárható, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyire hatékony az új fejlesztés. A vállalat az újítását az év legnagyobb technológiai rendezvényén, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatja be, ahol a látogatók első kézből tapasztalhatják meg a SelfieType működését.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).