Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 03. 14:45, szerda | Helyi
Forrás: Győr.hu

TOVÁBB ERŐSÖDIK A KÖZTERÜLETI JELENLÉT GYŐRBEN

TOVÁBB ERŐSÖDIK A KÖZTERÜLETI JELENLÉT GYŐRBEN

A közbiztonság tovább javítása, valamint a zugszemét felszámolása a célja annak a széleskörű együttműködésnek, amely az önkormányzat kezdeményezésére még szorosabbá válik 2016-ban…

Az önkormányzat által kezdeményezett egyeztetésen, a rendőrség, a Közterület Felügyelet, a Győr-Szol Zrt. és a polgárőrség képviselői vettek részt.
„Habár mindegyik szervezet jól végzi a munkáját, közösen még hatékonyabbak tudnak lenni a közterületeken tapasztalható problémák felszámolásában. A 2015-ben elkezdett együttműködést ezért az idén is folytatjuk és tovább erősítjük.” – fogalmazott Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. Hozzátette, a tavaly létrehozott „hulladék kommandó”, vagyis a Közterület-Felügyelet, a Győr-Szol és a Győri Rendőrkapitányság együttes fellépése révén jelentős eredményeket sikerült elérni a zugszemetelők tettenérését illetően, de a probléma továbbra is fenn áll, ezért a polgárőrség bevonásával még hatékonyabbá kívánják tenni az együttműködést.
Az alpolgármester kiemelte, a polgárőrségek továbbra is várják azok jelentkezését, akik részt vennének lakókörnyezetük biztonságának, rendezettségének erősítésében. Kifejtette, az illegális lerakókkal szemben nagyobb szigorra van szükség, mert mindenkinek lehetősége van a legális szemét-elhelyezésre, akár a szelektív szigeteknél, akár a hulladékudvarokban, akár a kihelyezett hulladékudvar akciók alkalmával. Truka István a Közterület-Felügyelet és Mezei Őrszolgálat vezetője hangsúlyozta, a szervezettel szemben támasztott fontos elvárás a zugszemetelés visszaszorítása, amelyben a társszervek együttműködésével már tavaly is jelentős előrelépést sikerült elérni. Összesen 212 esetben indítottak szabálysértési eljárást, és tíz esetben szabálysértési feljelentéssel is éltek. Hozzátette, a polgárőrség bekapcsolódásával az idén még a tavalyinál is hatékonyabb lehet a munka.

Az együttműködés másik eleme a rendőrség koordinálásával megvalósuló – a polgárőrség és a Közterület-Felügyelet részvételével zajló együttes ellenőrzési akciók. Ilyen jellegű közterületi fellépést tavaly első ízben Adyvárosban szerveztek. Váczi Attila győri rendőrkapitány leszögezte, a lakosság biztonságérzetének tovább javítása érdekében az idén minden városrészben tartanak hasonló akciókat. „Az együttes ellenőrzések célja a szabálysértések csökkentése, a rongálások visszaszorítása, a frekventált közterületek rendjének fenntartása.” Az alpolgármester hozzáfűzte, a kiemelt ellenőrzések olyan új területekre is fókuszálnak majd, mint a belvárosi megújult vízpartok sétányai, mivel megszépülésükkel várhatóan sok embert vonzanak majd sportolásra, sétára, kikapcsolódásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.