Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Augusztus 14. 17:34, szerda | Külföld

Továbbra is az összeomlás veszélye fenyegeti a Notre-Dame -székesegyházat

Továbbra is az összeomlás veszélye fenyegeti a Notre-Dame -székesegyházat

Továbbra is az összeomlás veszélye fenyegeti az óriási tűzvésztől az utolsó pillanatban megmentett párizsi Notre-Dame-ot. A hatóságok szerint sürgősen meg kell akadályozni.

A szükséghelyzet indokolja az ólommérgezés veszélye miatt félbehagyott megerősítési munkálatok mielőbbi újrakezdését - figyelmeztetett szerdán a francia kulturális minisztérium.

Az április 17-én kitört óriás tűzben kis híján összedőlt épület megerősítési és biztosítási munkáit július 25-én függesztették fel az ólommérgezés veszélye miatt. A szerencsétlenség idején a székesegyház szerkezetében, mindenekelőtt a tetőzetében és a huszártornyában lévő több száz tonna ólom részecskéi szétterjedtek, és fennáll a veszélye annak, hogy megmérgezik az építkezésen dolgozókat, valamint a helyi lakosokat.

A munkákat várhatóan jövő hétfőn kezdik újra.

"Az épület továbbra is a rendőr-főkapitányság április 17-én kiadott veszélyrendeletének a hatálya alatt van, nemrégiben viszont a hajó boltozatának újabb kövei zuhantak le a kánikula miatt. Az államnak a munkálatokban érintett minden szerve abszolút prioritásként kezeli az építkezésen dolgozók egészségét, minden más megfontolás elé helyezve" - magyarázta közleményében a francia kultúrális minisztérium, amelyet több civil szervezet hanyagsággal vádolt meg, egyebek mellett az ólommérgezés veszélyének semmibevevése miatt.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 12:03, szombat | Külföld

Szakértő: Németországban a szolidaritási adó kivezetésével nőhetnek a fizetések

A németek fizetése 5,5 százalékkal lehet több, ha megtörténik a keleti tartományok felzárkóztatását átfogóan rendező szolidaritási adó 2021-re tervezett kivezetése -

2019. Augusztus 23. 16:20, péntek | Külföld

Rengeteg utas eltűnt, miután kigyulladt egy hajó Indonéziában

Legalább 34 embernek nyoma veszett pénteken az indonéziai Jáva szigete közelében, miután tűz ütött ki egy kompon.

2019. Augusztus 23. 14:30, péntek | Külföld

Török buszhálózathoz csatlakozik a FlixBus

A FlixBus és az Actera Group magántőke-befektetési vállalat megegyezett arról, hogy a Kamil Koç, Törökország legnagyobb múltra visszatekintő távolsági buszszolgáltatója csatlakozik a FlixBus hálózatához.

2019. Augusztus 23. 11:28, péntek | Külföld

A 2030-as évek elején jelenhet meg az utolsó belső égésű motor a Volkswagen kínálatában

Várhatóan a 2030-as évek elején jelenik meg az utolsó új fejlesztésű belső égésű motor a Volkswagen német autógyártó társaság kínálatában - írta a Handelsblatt című német üzleti lap pénteken.