Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Április 19. 07:29, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Továbbra is gondot okoz a hamu - magyarok rekedtek Egyiptomban

Továbbra is gondot okoz a hamu - magyarok rekedtek Egyiptomban

Az egyik utazási iroda 160-180 tagú magyar csoportja rekedt Egyiptomban a légtérzár miatt. Az irodák vonattal és buszokkal próbálják hazahozni külföldön veszteglő utasaikat.

Péntek este óta a Malév több mint 150 járatát törölte, 24 ezren nem tudtak elutazni tervezett célállomásukra. A Nemzeti Közlekedési Hatóság hétfő délig hosszabbította meg a magyarországi légtérzárat. Az utasforgalom részlegesen megindulhat azokba az irányokba, amelyeket az időjárás előrejelzés alapján a HungaroControl engedélyez. A légtérzár az alacsonyan repülő gépekre vasárnap 8-tól már nem vonatkozik.


Mi van a Grippen elfogó vadászgépekkel?



Nem adott egyértelmű választ a hírTV-nek a Honvédelmi Minisztérium arra vonatkozóan, hogy a repülési tilalom érvényes-e a magyar légtérvédelmet ellátó Grippen elfogó vadászgépekre. A tárca sajtóosztálya e-mailben csak annyit közölt: a Magyar Honvédség a hétvégén nem hajt végre kiképzési repülést, a készültségi szolgálatok pedig ellátják feladatukat. A finn fegyveres erők még pénteken közölték, a vulkáni hamu jelentős kárt tett a légierő F-18-as gyakorlatozó gépeiben. A vadászgépek belsejéről készült fényképek alapján ugyanis megállapították, hogy „hamun át történő repülés" még rövidtávon is megrongálhatja a hajtóművet és a navigációs berendezést.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről