Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 13. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: InfoGyőr

Toyota Corolla frissítés

Toyota Corolla frissítés

Sportosabb külsővel, takarékosabb motorokkal fut tovább a világ legnépszerűbb modelljének számító, legendás alsó-középkategóriás Toyota, amely 2007 óta csak négyajtós változatában viseli a Corolla nevet.

 

A külső jegyek változtatása a lemezeket nem érintette, de a lökhárítókat és a lámpákat igen. Az autó orrát az Avensiséhez tették hasonlóvá, ehhez igazították az első lökhárítót is, amely főleg az új rajzolatú alsó légbeömlő miatt morcosabb lett. Viszont eltűnt az eddigi legjellegzetesebb jegy, az embléma fölötti kis domborulat a motorháztetőn. A hátfalon más a rendszámtábla kerete, átrajzolták a lámpákat és a lökhárítót. A hátsó lámpa már keskenyebb, és világos elemekkel tarkították. A lökhárító csak kicsit változott, a kerek fényvisszaverők elegánsabb csíkoknak adták át a helyüket. Profilból leginkább az tűnik fel, hogy az oldalsó irányjelzőket a tükrökbe építették. Más vonalú a 16 colos könnyűfém keréktárcsa, a színpaletta pedig a pirossal és a kékmetállal gyarapodott

 

 

 

A beltér dizájnja egy Corollához hűen keveset változott. A műszerfal színe borostyánsárga helyett már fehér, de a sárga kijelzők megmaradtak a középkonzolon. A kormány alját egy leheletnyit egyenesre csapták a tervezők, ezzel némi sportos áthallást csempésztek a négyajtós családi Toyotába. A továbbra is a szürke árnyalataiban választható kárpitozást a minőségérzet javítására ezüstös betétekkel kívánják oldani a kilincseknél, az ajtók kapcsolóin, a műszerfalon és a középkonzolon.

 

 

Felszereltségben újdonság, hogy az audiorendszert ezentúl USB- és AUX-csatlakozón keresztül külső zenelejátszóval is használhatjuk. Kapható lesz a tolatóradar, amelynek képe megjelenik a belső tükör kis képernyőjén. Már a slusszkulcs kapcsolójával is nyithatjuk a csomagtartót.

 

 

A motorpaletta nem változott, az 1.33 Dual VVT-i és az 1.6 Valvematic benzinmotorok mellett az 1.4 és a 2.0 D-4D dízelek szerepelnek. Már mindegyik Euro 5-ös, a dízelek koromrészecske-szűrősek. A hatékonyság és az alacsonyabb emisszió érdekében minden motorjánál alkalmazták a Toyota Optimal Drive technológiát. Ez szén-dioxid-kibocsátásban papíron 136 g/km-t jelent az 1.33 VVT-i, és 125 g/km-t az 1.4 D-4D motornál, ami nem jobb, sőt, a benzines esetében egy grammal rosszabb, mint az eddigi Corolla hasonló értékei. Szembetűnőbb jelei vannak a motorok csiszolgatásának az egyéb adatok tekintetében. Az 1,6 literes benzines 6000-es helyett 6400-as fordulaton adja le legnagyobb teljesítményét, míg az 1.33 VVT-i nyomatéka minimálisan, 132 Nm-ről 128-ra csökkent, viszont 3000 helyett 2800-on éled. A kisebb, 1,4 literes dízelmotor nyomatéka 190 Nm-ről 205-re nőtt. A felfrissített Corolla az év második felében érkezik a kereskedésekbe, árát még nem közölte a forgalmazó.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk