Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. December 03. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Tragikus baleset, havazás, ónos eső

Tragikus baleset, havazás, ónos eső

Halálos baleset történt a 8-as út mellett Fejér megyében a reggeli órákban. Hajnal óta havazik a megyében. Bodajk és Mór térségében 6-7 centiméteres a hó. Székesfehérváron ónos eső esik. Zala megyében, a 86-os főúton áll a forgal

Több balesetet is okozott a reggeli havazás. A legsúlyosabb a 8-as út melletti buszmegállóban történt. Az úton megállt egy oxigénszállító teherautó, és a rossz látási viszonyok miatt belerohant egy személyautó. Az utasok közül egy meghalt, ketten súlyosan megsérültek, az egyikük állapota életveszélyes, a sofőr könnyebben sérült. A helyszínelés még tart – tudta meg a Független Hírügynökség Németh-Kész Mónikától, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Hajnal óta dolgoznak az utakon a közútkezelő dolgozói. A 81-es úttól nyugatra a legkritikusabb a helyzet egyelőre – mondta Lánczos János, a Közútkezelő Fejér Megyei Igazgatóságának üzemeltetési és fenntartási osztályvezetője.

Áll a forgalom a 86-oson

Péntek kora reggel óta áll a forgalom a havazás miatt Zala megyében, a 86-os főúton Zalalövő közelében. Ezen a szakaszon több kamion sem tud továbbhaladni – mondta a Független Hírügynökségnek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Wéber Antal szerint a tűzoltóknak több árokba csúszott személyautóhoz is vonulniuk kellett a hó miatt Zala megyében péntek hajnal óta.

Csúszós, havas utak Győr-Moson-Sopronban

Csúszós, havas utakkal találkozhatnak a Győr-Moson-Sopron megyében autózók. Az időjárás miatt több baleset is történt a térségben. A 83-as főúton egy helyközi busz árokba csúszott Győrszemere térségében, de a balesetben senki sem sérült meg. Sopronnál a határnál kamionok ütköztek, az osztrák oldalon egy időre le kellett zárni az átkelőt. A közútkezelő 26 géppel folyamatosan tisztítja az utakat. Eddig 3-4 centiméter hó esett, péntekre 5-14 centiméter havat várnak a térségbe.

Keresztbe fordult, árokba csúszott autók

Komárom-Esztergom megyében körülbelül 5 centiméter hó hullott eddig, a megye egyes részein már elállt a havazás. A közútkezelő jelenleg is az összes géppel az utakat tisztítja, de óvatosságra intik a közlekedőket. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint néhány keresztbe fordult és árokba csúszott járműhöz kellett eddig vonulniuk, de komolyabb baleset nem történt.

30-50 perc késés a Budapest-Esztergom vonalon

A havazás miatt Piliscsaba állomáson váltóállítási problémák adódtak, ezért a Budapest-Esztergom vonalon közlekedő személyszállító vonatok menetidejében átlagosan 30-50 perces késések vannak – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Mávinform.

A vasúti társaság felhívja utasai figyelmét, hogy a havazás által érintett területeken a peronok és a vasúti járművek lépcsői síkosak, csúszósak lehetnek, ezért le- és felszálláskor fokozottan figyeljenek. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.