Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2019. Március 01. 07:30, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Trump-Kim csúcstalálkozó - Az amerikai elnök szerint folytatják majd a tárgyalásokat

Trump-Kim csúcstalálkozó - Az amerikai elnök szerint folytatják majd a tárgyalásokat

Donald Trump amerikai elnök szerint a tárgyalások az észak-koreai vezetővel folytatódni fognak - közölte az elnöki repülőgépen kiadott közleményében Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Bejelentette, hogy Donald Trump az elnöki repülőgép fedélzetéről telefonon egyeztetett Abe Sindzo japán kormányfővel és Mun Dzse In dél-koreai elnökkel.

"Tájékoztatta őket arról, hogy a tárgyalások folytatódni fognak" - fogalmazott Huckabee Sanders, hozzátéve, hogy Trump mintegy 30 percen keresztül egyeztetett a két politikussal.

Az amerikai elnököt szokatlan helyről érte dicséret a hanoi tárgyalások megszakításáért. Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti frakciójának vezetője és Susan Rice, Barack Obama kormányzatának nemzetbiztonsági tanácsadója egyaránt méltatta az elnök döntését. "Trump elnök helyesen cselekedett, amikor felállt és nem írt alá egy rossz megállapodást csupán egy közös fotó kedvéért" - fogalmazott Schumer a szenátusban újságíróknak nyilatkozva.

Susan Rice az amerikai közszolgálati rádiónak (NPR) nyilatkozva hangsúlyozta: "Rettenetes hiba lett volna, ha az Egyesült Államok egy valódi és teljes fegyvermentesítésről szóló megállapodás híján beleegyezik a szankciók eltörlésébe".

A dicséretet hangoztató demokrata párti politikusokhoz csatlakozott Chris Coons, a szenátus külügyi bizottságának demokrata párti tagja is. "Hálás vagyok az elnöknek, hogy nem tette meg azt a veszélyes lépést, amellyel gyengítette volna katonai erőnket egy rossz megállapodással" - nyilatkozta a szenátor újságíróknak. Nancy Pelosi demokrata párti házelnök szerint "Kim a nagy győztes", mert két csúcstalálkozót is kivívott magának az amerikai elnökkel. Pelosi ugyanakkor elismerte: helyes lépés volt, hogy Trump felállt a tárgyalóasztaltól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.