Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 25. 16:13, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Ötszáz vendéget várnak szombaton a 187. Anna-bálra Balatonfüreden

Ötszáz vendéget várnak szombaton a 187. Anna-bálra Balatonfüreden

A díszvendégekkel együtt ötszáz vendég lesz az idei Anna-bálon, amelynek élő közvetítését ezúttal is műsorára tűzte a Duna Televízió.

Idén is nagy az érdeklődés a bál iránt, már elkelt az összes, mintegy háromszázötven jegy, a legolcsóbb belépő 45 ezer, a legdrágább 60 ezer forintba került. A hagyományoknak megfelelően a város idén is minden 18 éves balatonfüredi lánynak meghívót küldött; várhatóan 13 füredi első bálozó lány vesz részt az esten.
Idén is átadják a Kiss Ernő-díjat, ismét megrendezik a tradicionális kísérőprogramokat, a szívhalászatot, az utcabált és a bál szépeinek sétakocsikázását.
Csütörtök este hétkor divattörténeti kiállítás nyílik divatbemutatóval a Kisfaludy Galériában, nyolckor Szívhalászók címmel irodalmi est kezdődik a szerelemről a Vaszary-villában.
Péntek délután öt órakor Szentgyörgyi-Horváth Anna Krisztina tiszteletére a Balatoni Nagyasszony-táblánál koszorúznak, ugyanekkor kezdődik a Herend-Héjja divatbemutató a Vaszary-villában. Fél hatkor az opatijai (abbáziai) Klapa Volosko női együttes ad műsort a Kisfaludy színpadon, hatkor pedig megkezdődik a hagyományos balatoni szívhalászat, amelyre jegyek a hajókikötő jegypénztárában válthatók az esemény napján. Este nyolckor a Gyógy téren operaest veszi kezdetét, a házigazda Ókovács Szilveszter lesz.
Szombat este fél kilenckor a Valcer Táncstúdió báli táncokat, latin-amerikai táncokat mutat be, majd utcabált rendeznek a Kabinet Rt. zenekarral a Kisfaludy színpadnál.
Szombaton fél hatkor kezdődik a tavalyi Anna-bál szépe, Frei Nikolett kocsikázása lovas huszárok kíséretével; a menet a Gyógy térről indul, ahol hattól a balatonfüredi város koncert-fúvószenekar ad műsort. Fél hétkor kezdődik az ünnepélyes bevonulás a Blaha Étteremtől az Anna Grand Hotelbe, fél nyolckor pedig a báli nyitány. Ünnepi köszöntőt mond a bál védnöke, Ivo Dujmic, Opatija polgármestere, a bált Bóka István balatonfüredi polgármester nyitja meg, majd átadják a Kiss Ernő-díjat egy olyan embernek, aki sokat tett és tesz a városért. Az idei bál fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki levélben köszönti az esemény résztvevőit.
A nyitó táncokat a Magyar Állami Operaház balettművészei adják elő (koreográfus: Solymosi Tamás), közreműködik a Mendelssohn Kamarazenekar, a báli zenét a Netti és a Holländer zenekar szolgáltatja.
Fél kilenctől kezdődik az ünnepi vacsora, 23 órakor a szakmai zsűri által kiválasztott 15 legszebb lányt mutatja be a Duna Televízió élő adásban. 23:30-kor gálaműsor következik az opatijai Group 4'33'' női vokálegyüttes fellépésével. Éjfél előtt hirdetik ki a bál szépe választás eredményét.
Vasárnap délelőtt fél tízkor a balatonfüredi koncert-fúvószenekar játszik a Kisfaludy színpadon, majd az opatijai Klapa Volosko női kórus lép fel. Tizenegy óra előtt mutatkozik be az idei bál szépe udvarhölgyei társaságában, majd lovas huszárok kíséretével sétakocsikáznak a városban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk