Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Február 27. 14:15, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Áttörés: Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát!

Áttörés: Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát!

Babos Tímea nyerte a mexikói Monterreyben megrendezett, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát, miután a fináléban két játszmában, 1:21:23 óra alatt nyert a román Alexandra Cadantu ellen. Így első WTA győzelmét aratta.

1. játszma

Cadantu szervált először a mérkőzésen, amelynek kezdésére mindkét játékos maximálisan rákoncentrált, így négy és fél perc alatt jutott előnyhöz az adogató. A folytatás már gördülékenyebben ment: Babos két perc alatt nullára hozta a saját játékát, és egyenlített. Sajnos, a példa ragadós volt, megtette ezt a román ellenfél is, de ez volt az utolsó igazán nagy dobása a szett során. Amíg ugyanis Babos lényegesen simábban hozta saját adogatásait, addig a román szerváinál öldöklő csata folyt a pályán. Sőt, 2:2 után Babos brékelt! Nem is akárhogyan!

Előbb két gémlabdát hárított, majd egyenlítés után előnyhöz jutott, és nyeregben is maradt. A magyar teniszező 5:3-as vezetésénél közel járt az újabb brékhez, és a szettelőnyhöz, de azt még „túlélte" Cadantu.

Így Babos adogathatott a játszmáért, és pillanatok alatt három labdát is összehozott magának ehhez. Akkor azonban megremegett, elbizonytalanodott. Csinált egy kettős hibát, majd ellenfele egy második szerva után – zsinórban hármat rontott a mi lányunk – már kapaszkodni látszott. A harmadik szettlabdára azonban sikerült odakoncentrálnia a magyarnak, igaz, az első szervája ott sem sikerült, de ki törődött már azzal (6:4).

2. játszma

Az összkép a második szett elején sem változott: amíg Babos viszonylag könnyedebben, román ellenfele annál nehezebben jutott hozzá saját adogatójátékához. Feltűnő változás volt az első szetthez képest, hogy mindkét játékos lényegesen jobban megbecsülte első szerváját, és abból jobban is gazdálkodott.

Ez így ment egészen 4:4-ig, amikor a magyar megint el tudta nyerni ellenfele adogatását. Már 30:40-nél jó esély mutatkozott erre, de Cadantu ezt még mentette, nem úgy a második lehetőséget, amit kihasznált Babos, aki a győzelemért (játszma, mérkőzés, torna) adogathatott. Ekkor már nem remegett meg a keze, pillanatok alatt elhúzott 40:0-re, így három labdája lett egy mérföldkőhöz, amit elsőre össze is tudott hozni (6:4).

Babos ezzel a győzelemmel visszavágott román ellenfelének – nem mellékesen utóbbi is pályafutása első WTA-döntőjét vívta –, aki tavaly egy ITF-versenyen három szettben még legyőzte őt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.