Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Január 02. 06:42, szombat | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Tucatnyian sérültek meg petárdától

Tucatnyian sérültek meg petárdától

Több mint egy tucatnyi ember sérült meg az országban a szilveszteri petárdázás közben. Halálos baleset nem volt, de két embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba. A mentőket a fővárosban több mint hétszázszor, országszerte

Budapesten és Pest megyében 10 könnyebb és egy súlyosabb petárdabaleset történt csütörtök estétől péntek hajnalig.

Az ország többi részén csupán 3-4 hasonló eset történt, ezek közül egy volt súlyos: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkeresztúron egy 28 éves férfi kezében tűzijáték robbant fel. Kórházba szállították, súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett, egy ujjpercét amputálni kellett. A baleset egy szórakozóhelyen történt.

Már reggel nyolc óra volt, amikor Budaörsön egy férfi kezében robbant fel egy petárda, őt súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

A fővárosban több mint hétszázszor, országszerte pedig több mint háromezerszer riasztották a mentőket szilveszter éjjel - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Hozzátette: a legtöbbször részeg emberekhez riasztották őket, rajtuk kellett segíteni. Több közlekedési baleset is történt az éjjel, és mint minden évben, idén is voltak petárdabalesetek. Olyan eset is előfordult, hogy egy petárdarobbanástól megriadt kutya harapott meg valakit.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.