Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Április 12. 18:01, vasárnap | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tudattalanul is megtaláljuk a technikákat, amelyektől jobban leszünk

Tudattalanul is megtaláljuk a technikákat, amelyektől jobban leszünk

Az ember eredendően alkalmazkodásra képes, és képes tudattalanul is megtalálni azokat a technikákat, amelyektől jobban lesz - mondta Knapek Éva klinikai szakpszichológus az M1 vasárnap reggeli műsorában.

A szakértő elmondta: olyan élethelyzetbe kerültünk, amire nincsenek mintáink, de az ember eredendően alkalmazkodásra képes, és vannak különböző technikák arra, hogy jobban tudjon alkalmazkodni.

Példaként említette, hogy mivel "kollektív trauma" ért minket, mozgósíthatjuk közösségünket, társaságunkat, mert a beszélgetések révén sokkal könnyebb átvészelni a nehézségeket.

Egy lehetséges módszer az is, ha a képzeletet hívjuk segítségül, és elképzeljük magunkat egy kellemes, biztonságos helyre, ami átsegít a stresszes időszakon - tette hozzá. További lehetséges módszernek javasolta a "dobozolást": ha elképzeljük azokat a dolgokat, amelyeken nem tudunk változtatni, és betesszük azokat egy képzeletbeli dobozba, és eltesszük a polcra.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 17:34, péntek | Életmód

Ritka közel lesz egymáshoz a Jupiter és a Szaturnusz

Decemberben a Jupiter és a Szaturnusz olyan mértékben fogja megközelíteni egymást, hogy ha valaki egy kicsit rövidlátó, szabad szemmel egy nagy fényes csillagnak fogja látni az égitesteket.

2020. November 27. 17:07, péntek | Életmód

Összefügghet az antibiotikum-rezisztencia és az emelkedő hőmérséklet

A hőmérséklet emelkedése és az antibiotikumokkal szembeni növekvő rezisztencia összefügghet egy új elemzés szerint.

2020. November 27. 14:04, péntek | Életmód

Igyunk sok kakaót, jót tesz az agyunknak is

A kakaó flavonoidjai egészséges felnőtteknél fokozzák az agy oxigénellátását, ezzel javítják a kognitív teljesítményt egy új amerikai kutatás szerint.

2020. November 26. 18:01, csütörtök | Életmód

A vashiány élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja

A szervezet vashiányából adódó káros élettani hatásaira hívja fel a figyelmet a vashiány napja (november 26.) kezdeményezés.