Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Április 25. 14:41, vasárnap | Bulvár
Forrás: Story Online

"Tudni kell kussolni" Markos György most éppen ezt teszi

"Tudni kell kussolni" Markos György most éppen ezt teszi

Markos György és Nádas György jól összeszokott páros, jó ideje a szakmában vannak, pontosan 44 éve kezdték a pályát. Markos szerint azonban mára nemcsak a világ, hanem a humor is megváltozott, így színpadon már nem nagyon látni őket.

"Tudni kell kussolni, 44 éve kezdtük. Azóta sok minden változott. Megváltozott az irány, máson nevettünk a '80-as években és máson nevetünk most" - kezdte Markos György, aki a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című műsorának felvételén elmondta: egyáltalán nincs baja a mai stand up-os előadókkal, de visszaemlékezett arra, hogy akkoriban, mikor ők kezdték a pályát, számos kötöttségnek kellett eleget tenniük: ha tiltott témáról beszéltek, vagy káromkodó szavakat ejtettek ki a szájukon, keményen kellett érte fizetniük.


Persze a Markos-Nádas-Boncz hármas a tiltás ellenére olykor-olykor megszegte a szabályokat: bármennyire is igyekeztek, nem tudták megállni nevetés nélkül és ekkor is nyúlhattak a zsebükbe.


A '82-es Humorfesztiválon utolsóként léptek színpadra, de elsőként távoztak.

 


"Kezdő színészként mindig azt mondtam, hogy én nem állok ki elsőként a színpadra, mert mindig az első töri a falat az utána következőknek. Aztán az apám azt mondta: nem az a lényeg, hogy ki az első, hanem az, hogy hogy adja elő. '82-ben utolsóként léptünk fel a Humorfesztiválon, és meg is nyertük. Emlékszem, 49 fokos meleg teremben voltunk, Boncz Géza volt a súgó. Egymást szórakoztattuk, mindig meg tudtuk egymást röhögtetni és a közönség is partner volt benne. Marton Frigyes nem sok emberen tudott röhögni, de Gézán vagy rajtunk igen" - tette hozzá a humorista, majd folytatta:


"Valamikor én is celeb akartam lenni, de aztán ember lettem. Azt hiszem, ha egymást kezdenénk minősíteni, az nem lenne jó" - fordította komolyra a szót Markos György, aki a műsorban elárulta: ha már Nádas Györggyel nem is lépnek színpadra, az életben gyakran találkoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.